Bungeejumpen
 

Bungeejumpen

Op zoek naar een echte adrenaline boost tijdens de vakantie? Bungeejumpen is een unieke ervaring, waarbij je op een prachtige locatie naar beneden springt. Het is een activiteit voor de echte durfal. De activiteit wordt steeds populairder. In Europa is het mogelijk om op verschillende toplocaties te springen. Door het grote aanbod aan locaties is bungeejumpen voor iedereen toegankelijk. Niet alleen in Europa kan je springen, maar ook op toplocaties buiten Europa. Het is een onvergetelijke ervaring waar je nog lang aan terug zal denken. In 1970 kon je in Europa voor het eerst bungeejumpen. Dit gebeurde voor het eerst van de hangbrug in Cristol (Engeland). In Nederland hebben we slechts één vaste plek om te bungeejumpen. Je kan namelijk de sprong wagen bij de pier in Scheveningen. Maar er zijn nog veel meer unieke plekken om te springen. Voordat je de sprong gaat wagen zijn de laatste seconden zenuwslopend. Het is ontzettend spannend om van een brug te springen. Maar de adrenaline boost nadat je springt is fenomenaal. Laten we ook het prachtige uitzicht niet vergeten. Helemaal als je op de mooiste plekjes wereldwijd gaat springen. Tijdens je sprong voel je de vrijheid en geniet je van het unieke uitzicht. Als je eenmaal weer veilig op de grond staat wil je het liefste nog een keer. Voor sommigen is het zelfs een hele uitdaging om wereldwijd op de mooiste plekjes ter wereld te springen.

     
Alle foto's    
     

Waar moet je zijn?

Wij hebben een top 10 samengesteld van de mooiste plekken ter wereld om te springen. Bungeejumpen is echt een ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben. Na je vakantie zal je nog lang terugdenken aan het moment dat je van een brug of rots sprong. Wij geven je graag een paar tips om deze ervaring extra uniek te maken.

Royal Gorge brug Colorado, Amerika

Eén van de populairste en misschien wel mooiste plekjes om te bungeejumpen is de Royal Gorge brug Colorado. De Amerikaanse staat Colorado staat bekend om de prachtige canyons en vergezichten. Het uitzicht wordt extra speciaal als je gaat bungeejumpen van de Royal Gorge brug in Colorado. De Royal Gorge brug was 75 jaar lang de hoogste brug ter wereld. De Royal Gorge brug is op 321 meter hoogte gebouwd. Vanwege de enorme hoogte is het natuurlijk niet meer dan logisch dat er verschillende bedrijven excursies organiseren om te gaan bungeejumpen. Er zijn verschillende manieren waarop je kan bungeejumpen vanaf de Royal Gorge brug. De meeste toeristen komen naar de brug om de hoogste bungeejump ter wereld te maken. Je kan namelijk een sprong van 321 meter naar beneden maken. Hierbij maak je een vrije val van 10 seconden. Reken er maar op dat je een enorme adrenaline boost krijgt van deze sprong. Naast een sprong kan je samen met een ander plaatsnemen in de bungee schommel. Hierbij schommel je naar beneden terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. Tijdens je sprong heb je een prachtig uitzicht over het ravijn. Tijdens je sprong zie je zelfs de Arkansas rivier stromen. Het is mogelijk om met maximaal drie personen de sprong te wagen. Durft je reisgenoot niet mee te gaan? Geen probleem. Je kan ook individueel de sprong maken. Check van tevoren wel de weersverwachting als je gaat bungeejumpen. Bij slecht weer blijft de brug dicht voor bungeejumpen. Het seizoen loopt meestal van maart tot januari. Na afloop van je sprong kan je als souvenir een foto of video van je sprong kopen. Naast de ervaring heb je zo een mooi aandenken aan een fantastische sprong.

Verzasca Dam, Zwitserland

Wil je de hoogste sprong maken in Europa? De Verzasca Dam in Zwitserland is met 220 meter hoogte de hoogste bungeejump van Europa. Het is geen goedkope sprong, maar wel één van de meest indrukwekkende in Europa. Als je de dam ziet komt deze je misschien bekend voor. Het is namelijk een beroemde scene uit James Bond GoldenEye. James Bond sprong namelijk ook van deze dam. Het wordt nog steeds gezien als één van de grootste filmstunts allertijden. Net als James Bond kan je van de dam afspringen. De excursie staat bekend als GoldenEye- of 007-bungeejumpen. Heel even heb je het gevoel dat je zelf James Bond bent. Eén van de spannendste onderdelen voor de ervaren springers is dat er geen hulptouwen zijn. Toch hoef je niet bang te zijn. Volgens de begeleiders is het onmogelijk om te botsen met de dam zelf. Op goed vertrouwen kan je dus naar beneden springen. Mocht je in de gelegenheid zijn om te ontspannen tijdens je sprong, dan kan je genieten van een prachtig uitzicht. De dam is namelijk op 470 meter boven zeeniveau gebouwd. Tijdens je sprong krijg je een prachtig uitzicht over de Verzasca vallei. Het station waar je vanaf springt, is precies in het midden van de dam gevestigd. Wil je het bungeejumpen extra spectaculair maken? Naast de gewone sprong overdag is het mogelijk om in de nacht te springen. Je uitzicht is minder spectaculair, maar het is wel een fantastische ervaring om in het donker te gaan bungeejumpen. Mocht je geld overhouden dan is ons advies om zowel overdag als een keer in de nacht de sprong te wagen. De adrenalinekick die je ervan krijgt is absoluut de moeite waard.

Europabrücke, Oostenrijk

Ben je op zoek naar één van de mooiste plekken om te gaan bungeejumpen in Europa? De Europabrücke in Oostenrijk is één van de mooiste bruggen om vanaf te springen. Deze 192 meter hoge brug staat vooral bekend om het prachtige uitzicht. Uiteraard moet je dan wel de moed hebben om je ogen open te houden tijdens de sprong. Als je hier vanaf gaat bungeejumpen, beleef je namelijk een lange vrije val van vijf seconden. Een adrenalinekick is gegarandeerd tijdens deze vrije val. De eerste keer dat er iemand ging bungeejumpen van deze brug was in 1993. Op 3 oktober sprong Rupert Hirner voor het eerst van de Europabrücke in Oostenrijk. Het duurde vervolgens vijf jaar voordat toeristen officieel de sprong konden wagen. In het begin was er slechts één weekend per jaar waarin toeristen van de brug mochten springen. Vanwege de populariteit werd dit al snel uitgebreid en inmiddels mag je het hele jaar door bungeejumpen. Duizenden bungeejumpers hebben tegenwoordig al van deze spectaculaire bungeestation gesprongen. Het seizoen loopt van mei tot en met oktober. Je kan tijdens deze periode elk weekend springen. In het hoogseizoen is het mogelijk om ook op vrijdag te springen. Het is niet goedkoop om van de brug te springen, maar wel een unieke ervaring. Tijdens je sprong krijg je een prachtig uitzicht. Je wordt omgeven door prachtige bergen en met een beetje geluk kan je op de top van de berg zelfs nog een restje sneeuw zien. Tijdens je sprong behaal je een maximale snelheid van 100 km per uur. Je beleeft misschien niet de langste vrije val in Europa, maar wel één van de spannendste met dit prachtige uitzicht. Boek gerust een excursie naar de Europabrücke voor een echte adrenalinerush in Innsbruck.

Victoria Falls brug, Zambia

Een sprong van de Victoria Falls brug in Zambia is misschien niet de hoogste sprong die je kunt maken, maar met 111 meter hoogte is het wel een spectaculaire sprong om te maken. Je moet flink wat moed bezitten om de sprong te wagen. Experts noemen het zelfs één van de mooiste plekken ter wereld om te gaan bungeejumpen. Durf je niet om alleen te springen van deze prachtige brug? Geen probleem. Het is mogelijk om een tandemsprong te maken. Hierbij spring je samen met je reisgenoot van de Victoria Falls brug in Zambia. De locatie van de brug zelf is bijzonder te noemen. De brug is namelijk gevestigd op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Tijdens de sprong liggen de watervallen op de achtergrond en zie je de rivier onder je stromen. Met een beetje geluk spring je ook nog eens met een regenboog op de achtergrond. Deze ontstaat regelmatig door de weerkaatsing van het water in de zon. Durf je niet de volledige jump te maken? Het is mogelijk om de speciale bungee schommel te nemen. Je kan hier alleen of met twee personen in schommelen boven de prachtige afgrond van Victoria Falls. Beleef 111 meter lang pure adrenaline tijdens een vrije val van 4 seconden. Vergeet niet om je paspoort mee te nemen als je de sprong gaat maken. Doordat de brug in het grensgebied ligt ben je verplicht om je paspoort te laten zien. Dit maakt de ervaring extra uniek. Je kan achteraf zeggen dat je bent wezen bungeejumpen op de grens van Zambia en Zimbabwe.

Nevis Highwire, Nieuw-Zeeland

Wil je bungeejumpen in Nieuw-Zeeland? Maak de sprong van het hoogste bungeejumpplatform van Nieuw-Zeeland: de Nevis Highwire. Het platform ligt op 134 meter hoogte en heeft een vrije val van 8 seconden. Dit zorgt gegarandeerd voor een enorme adrenalinekick als je de sprong maakt. De locatie om vanaf te springen is uniek te noemen. Je kan er namelijk niet zelf naartoe rijden. De organisatie zet speciale bussen in om iedereen op te halen die meedoet aan de sprong. Het duurt in totaal 30 minuten om de Nevis Highwire per bus te bereiken. De bus legt een route af over een smal gravelpaadje richting het bungeejumpstation. De bussen vertrekken dagelijks vanaf Queenstown. Als je van het platform afspringt bereik je een topsnelheid van 120 km per uur. Dit maakt de sprong er echt één voor pure adrenalinejunkies. Nevis Highwire wordt beschouwt als het hoogste bungeejumpplatform ter wereld. Normaal wordt er alleen gesprongen van bruggen, maar Nevis Highwire is speciaal ontworpen om te bungeejumpen. Het platform ligt boven de Nevis Highwire vallei. Tijdens je sprong heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Een vrije val boven de vallei is één van de populairste attracties in Queenstown. Mocht je een bezoek brengen aan Queenstown, dan is de sprong zeker de moeite waard. Ben je ervaren? Geef dit dan aan bij de begeleider van Nevis Highwire. Op verzoek is het mogelijk om bijvoorbeeld op een unieke manier naar beneden te springen. Bijvoorbeeld met een backflip of de star elevator jump. Dit is wel echt alleen voor de ervaren springers. Na afloop ontvang je een gratis T-shirt als bewijs dat je gesprongen bent. Eventueel is het ook mogelijk om een foto of video-opnames van je sprong te kopen. Dit is niet goedkoop, maar wel een uniek aandenken aan je sprong in Nieuw-Zeeland.

Villarrica vulkaan, Chili

Bungeejumpen is de afgelopen jaren steeds extremer geworden. We proberen elke keer weer nieuwe records te verbreken. Maar Chili heeft als enige land ter wereld het record bungeejumpen in een actieve vulkaan. Bungeejumpen is nooit goedkoop, maar een sprong in de Villarrica vulkaan is voor een select gezelschap weggelegd. Voor de sprong moet je een astronomisch bedrag van $ 12.500 neerleggen. Je maakt dan wel één van de meest unieke sprongen ter wereld. De kolkende lavamassa maakt het natuurlijk extra spannend om de sprong te wagen. Dit is niet de enige reden waarom de sprong zo ontzettend duur is. De enige manier om de krater te bereiken is namelijk met een helikopter. De eerste keer werd de sprong gemaakt voor MTV. Het was eigenlijk de bedoeling als een soort stunt. Maar door de enorme vraag werd er besloten om het voor een select gezelschap beschikbaar te stellen. Ondanks de enorme prijs is het niet het hele jaar door mogelijk om de sprong te maken. Meestal wordt er één datum per jaar geprikt waarop een exclusief gezelschap de sprong kan maken. Mocht je van plan zijn om uit een helikopter te bungeejumpen in een actieve vulkaan, reserveer dan tijdig. Er is tenslotte maar één kans per jaar dat je de sprong boven kolkende lava kan maken. De prijs die je betaalt, is niet alleen voor het bungeejumpen. Het is een pakket met meerdere activiteiten. Naast de sprong in een actieve vulkaan ga je veilig bungeejumpen boven een waterval, wildwater raften, skydiven en de hot springs bezoeken. Kortom het is het ideale pakket voor de thrillseeker in Chili. Daarbij zitten maaltijden en overnachtingen ook inbegrepen. De ideale reis dus voor de bungeejump liefhebber.

The last Resort, Nepal

Midden in de jungle van Nepal is de enige bungeejumpplek van het land. Ondanks dat het de enige plek is om een sprong te wagen behoort het tot de meest spectaculaire plekken ter wereld. The Last Resort klinkt als de hemel op de aarde, maar twijfel treedt op als je op het punt staat te springen. Je springt van een brug het ravijn tegemoet. Onder je stroomt één van de meest wilde rivieren van Nepal. Rond het ravijn ligt een regenwoud waar tropische geluiden vandaan komen. Je waagt de sprong op 160 meter hoogte met één van de langste vrije vallen ter wereld. Dit zorgt gegarandeerd voor de ultieme adrenalinekick tijdens je sprong. De hangbrug ligt op de grens tussen Nepal en Tibet. Onder de brug door stroomt de Bhote Kosi rivier. De omgeving wordt omschreven als magisch en dit is dan ook de reden dat The Last Resort in onze lijst is opgenomen. Door deel te nemen aan deze activiteit in The Last Resort geef je ook nog eens wat terug aan de lokale bevolking. Een deel van de opbrengst wordt namelijk gebruikt om lokale projecten te ondersteunen. Terwijl je zelf de ervaring van je leven beleeft, help je de lokale bevolking van Nepal. Na afloop kan je een T-shirt kopen als bewijs van je sprong. Van je sprong worden ook opnames gemaakt. Zo kun je ook een DVD met opnames van je sprong kopen. Je hebt zo een bewijs voor je familie en vrienden dat je hebt gebungeejumpt in The Last Resort in Nepal. Na afloop kan je even bijkomen op The Last Resort. Je kan hier terecht voor een lunch of diner. Het is ook mogelijk om er een overnachting aan te koppelen. Je blijft zo nog een nachtje slapen in The Last Resort.

Ponte Colossus, Italië

Nepal, Amerika en Nieuw-Zeeland is natuurlijk spectaculair, maar gelukkig zijn er ook mooie plekken dichterbij huis. Ponte Colossus is één van de bekendste plekken in Italië om in het diepe te springen. De Colossus is één van de grootste bruggen van Italië en heeft niet voor niets de naam Colossus gekregen. De brug ligt in het hart van de Biellese Alpen tussen Milaan en Turijn. Onder bungeejumpfanaten is het de laatste jaren uitgegroeid tot een echte klassieker. Met een snelheid van 100 kilometer per uur spring je van de brug. De vrije val is gemiddeld 4,5 seconden. Naast een spectaculaire sprong is het één van de veiligste plekken om te gaan bungeejumpen. De organisatie behoort namelijk tot één van de eerste van Europa waar je op commerciële basis kan jumpen. Dankzij hun lange ervaring weten ze hoe ze adrenalinejunkies veilig kunnen laten springen. Het bungeejumppunt ligt op 152 meter hoogte. Vroeger was het zelfs één van de hoogste plekken ter wereld om deze activiteit uit te voeren. Heb je nog nooit eerder gebungeejumpt? Geen probleem de Ponte Colossus is niet alleen toegankelijk voor ervaren springers. Adrenaline junkies die voor het eerst de sprong wagen kunnen hier ook terecht. Gemiddeld springen er per jaar 3000 mensen van de brug af. Met de auto is het bungeejumpplatform prima te bereiken. Vanaf de omliggende dorpjes staat het platform met borden aangegeven. Het bungeejumpseizoen loopt vanaf maart tot november. Bijna elk weekend is het mogelijk om te springen. Het is zelfs mogelijk om in het donker te springen. Ons advies is wel om van tevoren te reserveren vanwege de enorme populariteit.

Macau Tower, China

Officieel gezien is de Macau Tower in China nog steeds de hoogste plek ter wereld om te springen. Het gebouw heeft een hoogte van 233 meter waar je vanaf kan springen. Toch zou je zeggen dat de Amerikaanse Gorge Bridge in Colorado op één moet staan. De brug heeft tenslotte een hoogte van 321 meter en is bijna 100 meter hoger. Het grote verschil tussen de twee is dat de Macau Tower een officiële erkenning heeft in het Guinness Book of World Records. Dit maakt de toren als enige officieel de hoogste bungeejumpspot ter wereld. Het is ook één van de weinige locaties die 365 dagen per jaar geopend is. Vergeet alleen niet te reserveren, want uiteraard is het een populaire attractie. Om van de toren te kunnen bungeejumpen, is een speciaal veiligheidskoord ontwikkeld. Door dit koord wordt er voorkomen dat je tegen de toren aanbotst als je ervan af springt. Veiligheid is uiteraard belangrijk en dit laten de makers van de toren ook zien. De toren zorgt voor de ultieme vrije val waarbij je op 30 meter boven de grond blijft hangen. Vanaf 30 meter boven de grond schiet je weer omhoog de lucht in. Door de speciale kabels is het mogelijk om in elk weertype te gaan bungeejumpen op de Macau Tower. Ben je op zoek naar een unieke ervaring? Dan is het ook mogelijk om in de nacht te gaan bungeejumpen. Zo krijg je een donker avontuur met een ultieme adrenalinekick. Uiteraard worden er van je sprong foto’s en video’s gemaakt, die je achteraf als aandenken kunt kopen.

Kanaal van Korinthe, Griekenland

Het is niet één van de hoogste plekken in Europa om een sprongetje te wagen. Maar het is wel één van de meest spectaculaire in Europa. Het Kanaal van Korinthe kanaal is een zeer smal kanaal dat het vaste land van Griekenland verbindt met Peloponnese. Voorheen werd het kanaal gebruikt als doorgang voor schepen. Meer dan 700 schepen per dag maakten gebruik van het kanaal. Vandaag de dag is het vooral populair om er te gaan bungeejumpen. Het kanaal ligt slechts een paar kilometer van Athene vandaan. De maximale hoogte van het kanaal is op één punt 78 meter. Uiteraard is dit het punt waar je kan springen. Het is een unieke ervaring door tussen de smalle wanden van het kanaal heen te springen. Tijdens je sprong krijg je een spectaculair uitzicht en maakt het helemaal niets meer uit dat het niet één van de hoogste punten in Europa is. Door de sprong in een smal kanaal krijg je het idee dat je bijna de wanden kan aanraken. Ondertussen neem je een duikvlucht net boven het helderblauwe water wat vanuit de zee het kanaal in komt stromen. De beste periode om in het kanaal te gaan bungeejumpen is van mei tot september. Je kan de sprong ideaal combineren met een zomervakantie in Griekenland. Het is ook nog eens één van de meest goedkope spots om te gaan bungeejumpen. Ondanks de lage prijs kan je er veilig springen. De werknemers doen er alles aan om je sprong veilig te laten verlopen met instructies en veiligheidslijnen. Mocht je nog een spot zoeken voor je bucketlist, dan is het Kanaal van Korinthe absoluut een aanrader. Zet deze plek dus zeker weten op je lijstje.