KLM
 

KLM

De KLM, de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, is al bijna honderd jaar lang dé vliegmaatschappij van Nederland. Het bijzondere is dat het een enorm netwerk heeft met bestemmingen over de hele wereld. Daarnaast is het zonder meer de meest prestigieuze vliegmaatschappij van Nederland. Veel mensen associëren KLM met luxe, vertrouwd en veilig. Als je de luchtvaartmaatschappij afzet tegen budgetmaatschappijen zijn ze wel iets duurder. Voor KLM is dit echter geen probleem, zij richten zich namelijk op een iets andere groep klanten. Voor een groot gedeelte zijn dit mensen die zakelijk vliegen of mensen die vanuit Nederland snel en vooral gerieflijk naar een verre bestemming willen reizen. Daarnaast hebben ze de laatste jaren veel geïnvesteerd om korte vluchten binnen Europa interessant te maken. De tarieven zijn verlaagd en er zijn speciale, kleinere, vliegtuigen voor in gebruik genomen. Boek je een reis bij KLM, dan is wel de kans aanwezig dat je bij een andere vliegtuigmaatschappij terechtkomt. Dit komt omdat ze onderdeel zijn van de Star Alliance. Dit is een samenwerkingsverband van een grote groep vliegmaatschappijen die gebruikmaken van elkaars vluchten, om een groter aanbod aan bestemmingen te kunnen aanbieden. Boek je een vlucht via KLM, dan staat altijd duidelijk aangegeven met welke maatschappij je vliegt. Vooral bij verre reizen waarbij een overstap noodzakelijk is kun je dit tegenkomen. Over het algemeen zijn de voorzieningen binnen deze maatschappijen gewoon vergelijkbaar.

     

Zomerse KLM vakantiebestemmingen

Bij deze luchtvaartmaatschappij hoef je jezelf niet in te houden als het gaat om zonvakanties. Het aanbod is zeer uitgebreid en bestrijkt de hele wereld. Het enige waar je rekening mee moet houden is je budget en je hoeveelheid vakantiedagen. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar ruim 120 bestemmingen waar de zon volop schijnt, waar het water helder blauw is en de stranden uitnodigend op je liggen te wachten. KLM is bij uitstek geschikt om echt op avontuur te gaan en een bestemming te bezoeken waar je het tien jaar later nog over hebt. De wereld is klein geworden en de prijzen van verre bestemmingen zijn de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dus ook een zonvakantie naar Afrika, of de Caraïben is inmiddels goed toegankelijk. Stap in en ga op weg naar de zon!

Aruba

Ver weg, maar toch dichtbij. Dat is Aruba (met hoofdletter A) in het kort. Het eerste van de ABC eilanden is rijk gezegend met prachtige stranden, wuivende palmbomen en vooral heel veel prachtige plekken om te snorkelen. Het leuke is natuurlijk dat Aruba officieel onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent onder meer dat je gewoon Nederlands kunt praten, je hagelslag kunt kopen in de supermarkt en je geen ellenlange visumprocedure hoeft te doorlopen. Aruba is een typisch Caraïbisch eiland waar ondanks de grote hoeveelheid toeristen een ontspannen sfeer hangt. De bekendste trekpleisters zijn aan de ene kant het superluxe Palm Beach, ook wel de `High Rise` genoemd, vanwege de in verhouding grote en luxe hotels aan het strand. Een stukje verderop vind je Eagle Beach. Je raadt het al, de Low Rise. Hier vindt je meer eenvoudige en daardoor goedkopere hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Uitgaan is sowieso een belangrijke activiteit op het eiland. Veel Amerikaanse toeristen komen er zelfs speciaal voor naar Aruba. Het eiland barst van de bars, discotheken en typisch Nederlandse bruine kroegen. Je kunt kiezen voor een kroegentocht in een partybus, of een cocktail drinken aan het strand terwijl je luistert naar live muziek.

Malaga

Heb je een hekel aan regen? Dan zit je met het weer helemaal goed in Malaga. KLM vliegt dagelijks meerdere keren naar deze Zuid-Spaanse havenstad. Malaga is een stad met verschillende gezichten. Aan de ene kant is het een belangrijk handelspunt en industrieel gebied in Spanje. Aan de andere kant is het ook erg toeristisch. Vooral in de winter heeft het een grote aantrekkingskracht op (oudere) toeristen die de winterkou in het noordelijke deel van Europa willen ontvluchten. Sommige van hen kopen er zelfs een tweede huis in de buurt. Als je over de boulevards van Malaga of Torremolinos loopt, waan je jezelf soms in een deel van Engeland, Duitsland of Nederland. De bars en restaurants worden voor een flink deel uitgebaat door buitenlanders. Gelukkig biedt Malaga ook meer dan genoeg echte Spaanse cultuur en natuur. Zo kun je er onder meer het geboortehuis bezoeken van Pablo Picasso. Of bezoek het Alcazaba. Een voormalig Moors fort uit de Middeleeuwen. Het biedt een uniek kijkje in de bijzondere geschiedenis van Malaga. Bovendien ligt het op een heuvel en heb je er een prachtig uitzicht over de stad. Tot slot kun je altijd terecht bij de vele authentieke Spaanse tapasrestaurants of genieten van het bruisende uitgaansleven als het donker wordt.

Zanzibar

Zanzibar is één van de weinige plekken in Afrika waar cultuur en natuur hand in hand gaan. Het hoort bij Tanzania, maar is als eiland eigenlijk een land op zichzelf. Eeuwenlang was Zanzibar een sultanaat dat rijk werd door haar strategische ligging in de Indische oceaan. Veel van de handel tussen Afrika, het Midden-Oosten en Azië verliep via Zanzibar. Je kunt dit nog prachtig terugzien als je rondloopt in Stone Town, het oude historische centrum van Zanzibar. Het barst hier van de rijke koopmanshuizen. Een soort van Amsterdam, maar dan Afrikaans. Vooral bijzonder zijn de rijkversierde houten deuren, met grote koperen uitsteeksels op de deur. Ooit bedoeld om olifanten buiten de deur te houden, maar in Zanzibar alleen voor de sier. Een opvallend gebouw is het zogenoemde Paleis der wonderen. Een groot, vierkant stenen gebouw uit de 19e eeuw. Het was het eerste bouwwerk in Zanzibar met elektrische verlichting en een lift. Behalve cultuur biedt Zanzibar vooral veel zon, zee en strand. Het eiland biedt vele resorts, in alle prijsklassen. Daarnaast kun je ook uitgebreid snorkelen en duiken rondom Zanzibar. Het koraal is er prachtig en daarnaast is er een rijke onderwaterwereld met veel bijzondere, tropische vissen.

     

Stedentrips KLM

Waarom ver weg gaan, als je ook lekker dichtbij kunt blijven. Met KLM heb je heel Europa binnen handbereik. Met 86 bestemmingen kun je zeer ruim kiezen. Van bekende steden als Parijs en Londen tot verrassende namen als Graz in Oostenrijk en Inverness in Schotland. Een stedentrip is een ideale vakantie als je er lekker even een paar daagjes tussenuit wilt. Je vliegt er vaak binnen 1 a 2 twee uur naar toe en de vliegvelden liggen vaak dicht bij de stad. Voor dat je het weet zit je al een Spaanse tapas te eten of drink je een Guiness in een pub. KLM heeft natuurlijk veel concurrentie van budgetmaatschappijen binnen Europa en probeert zich op een aantal manieren te onderscheiden. Ten eerste door het aanbod van alternatieve bestemmingen en ten tweede door een hoge kwaliteit service en het vliegen op A klasse vliegvelden. Kom maar op met die stedentrip!

Berlijn

Als je Nederlanders drie bestemmingen vraagt op te noemen voor een stedentrip is de kans huizenhoog dat Berlijn er tussen staat. De Duitse hoofdstad spreekt tot de verbeelding en dat is natuurlijk niet voor niets. Berlijn is misschien wel de meest beladen stad geweest van de 20e eeuw, door midden gesneden door een betonnen muur met prikkeldraad en wachttorens. Tot de dag van vandaag is daar nog het nodige van bewaard gebleven, al worden de verschillen tussen Oost- en West Berlijn met het jaar kleiner. Je kunt dagelijks meerdere keren in een goed uur met KLM vanaf Schiphol naar Berlijn vliegen. Daar aangekomen kost het totaal geen moeite om jezelf te vermaken. Bijvoorbeeld door via het beroemde Unter den Linden naar het Brandenburger Tor te lopen. Loop je nog wat verder dan kom je via de prachtige Großer Tiergarten uit bij Schloss Bellevue, het staatsoptrekje van de bondskanseliers (zoals bijvoorbeeld Angela Merkel). Heel anders is weer een bezoek aan de Alexanderplatz. Hier ben je echt even in het oude communistische Oost-Berlijn. Met als bekendste herkenningspunt de oude Fernsehturm. De TV-toren die iedereen vanuit West-Berlijn kon zien. Nog meer recente geschiedenis vind je uiteraard bij Checkpoint Charlie. De bekendste grenspost tussen oost en west.

Barcelona

Barcelona is typisch zo`n stad waar je minstens een keer (maar meestal vaker) moet zijn geweest. Het is qua stedentrips de meest toeristische stad van Spanje en dat heeft uiteraard een reden. Aan de ene kant is er het fijne klimaat, met vaak veel zon en relatief hoge temperaturen. Aan de andere kant is het ook een stad die bol staat van cultuur, geschiedenis, prachtige boulevards en schitterende parken. Een must see is natuurlijk de Sagrada Familia. Misschien wel de meest bijzondere kerk ter wereld. Het levenswerk van Spanjes beroemdste architect Antoni Gaudi. Zijn bouwstijl uit zich vooral in natuurlijke vormen die in elkaar overlopen. Geen keurig rechte dwarsbalken en hoge pijlers, maar organische structuren waardoor het lijkt alsof je midden in een door de natuur gevormd bouwwerk loopt. Verder moet je natuurlijk even over Las Ramblas lopen. Natuurlijk vind je hier veel winkels, maar dat is niet het belangrijkste. Hier ga je heen voor de straatartiesten, de vele kraampjes, eettentjes en natuurlijk de gezellige sfeer. Relaxen doe je in Barcelona aan het strand. Of in het Parc de la Ciutadela. Met onder meer ook het Catalaanse parlement, twee wonderschone vijvers en een aantal musea.

Milaan

Milaan bezoek je om twee redenen. Of om veel geld uit te geven in een aantal van de meest luxueuze winkels van Europa, of om foto`s te nemen van die winkels en je te vergapen aan de enorme rijkdom van de stad. Milaan is zonder meer het centrum van Noord-Italië en de modehoofdstad van Europa. Milaan is geen stad waar je een dag doorheen loopt en het dan wel hebt gezien. Je kunt er makkelijk twee of drie dagen rondlopen zonder je te vervelen. De dure winkels vind je vooral in de Galleria Vittorio Emanuele. Gelijk ook één van de oudste winkelcentra van Europa. Op steenworp afstand vind je Milaans beroemdste trekpleister: de dom. Dit imposante bouwwerk is een van de grootste kathedralen ter wereld. Vooral de buitenkant valt zeer op, met onder meer 2300 beelden die je kunt bewonderen aan de voorkant van de kerk. Een stuk verder vind je de bijzondere kanalenwijk Naviglio. De kleurrijke gebouwen en vele vrolijke restaurants doen je denken aan een mediterrane versie van Amsterdam. Tot slot is ook Castella Sforzesca alles de moeite waard. Het is één van de grootste nog intacte Middeleeuwse forten van Europa.

     

De natuur in met KLM

Natuurlijk is het in Nederland ook prachtig en kun je hier genieten van polders met koeien, Limburgse heuvels, de Veluwe en de Loosdrechtse Plassen. Maar voor de afwisseling is het ook wel eens bijzonder om de natuur eens van een andere kant te zien. Er is namelijk nog zoveel meer. Van de Kilimanjaro in Afrika tot de bergen van Nepal en de Niagara watervallen in Canada. Een vakantie in de natuur is weggaan uit het drukke Nederland en je onderdompelen in een voor jou totaal onbekende omgeving. Hoe anders is het om ineens door een tropisch oerwoud te lopen of oog in oog te staan met leeuwen, olifanten en giraffes. Natuurvakanties heb je ver weg, maar natuurlijk ook dichtbij en in alle prijsklassen. KLM brengt je er graag naar toe. In totaal zijn er meer dan 200 natuurbestemmingen waar je uit kunt kiezen.