NS International
 

NS International

NS International is het reisbureau dat is verbonden aan de Nederlandse Spoorwegen. NS International was eerder bekend onder de naam NS Hispeed, omdat toen vooral de focus lag op de hogesnelheidslijnen naar Parijs en via België naar Londen. Daarna heeft het bedrijf nog even NS Internationaal geheten, maar veranderde al snel voor een internationaal karakter: NS International. NS International is eigenlijk geen reisbureau zoals we dat van anderen kennen. Een reisbureau exploiteert immers geen treindiensten en dat doet NS International wel. Zij beheren de internationale treinverbindingen die van en naar Nederland lopen. Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks naar Duitsland, België en Frankrijk reizen zonder over te stappen. Deze treinen rijden uiteraard via een beperkt aantal stations in Nederland. Zo vertrekt de Intercity naar Berlijn vanuit Amsterdam en rijdt via enkele stations in Nederland vervolgens dwars door Duitsland naar Berlijn. Datzelfde geldt voor de Thalys. Deze rijdt via Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar België en vervolgens door naar Parijs. Met een overstap in Brussel kun je vanuit Nederland ook in enkele uren door de Kanaaltunnel naar Londen reizen met de Eurostar. Deze manieren van reizen zijn in veel gevallen sneller dan wanneer je het vliegtuig neemt. Tenminste, als je alles mee telt; de reistijd naar het vliegveld, de inchecktijd en het vervoer na aankomst naar je eindbestemming. NS International heeft ook eigen materieel in bezit, waaronder Thalys treinen voor het vervoer naar België en Parijs en ICE International treinen waarmee naar Duitsland wordt gereden. Deze treinen worden gezamenlijk gebruikt met de Franse respectievelijk Duitse spoorwegen. Het personeel op de treinen is deels Nederlands en deels Frans of Duits. Vaak wordt er aan de grens een nieuwe ploeg op de trein ingezet zodat machinisten en conducteurs niet vanuit bijvoorbeeld Parijs of Keulen nog weer terug naar huis moeten reizen aan het einde van hun dienst. De omroepberichten in de treinen zijn in de meeste gevallen twee- of drietalig.

     

Topbestemmingen in Europa

Je kunt per trein de leukste bestemmingen in Europa bereiken in slechts enkele uren. Hoewel de reistijd misschien iets langer kan zijn ten opzichte van het vliegtuig, kun je vrijwel voor de deur instappen en ook op de plaats van bestemming vaak in of nabij het centrum van een stad worden afgezet. Daarnaast heb je geen in- en uitcheck van bagage dus na aankomst kun je direct je weg vervolgen. Vanuit Nederland zijn diverse bestemmingen in Duitsland, België en Frankrijk rechtstreeks bereikbaar. Vele andere bestemmingen kunnen met één overstap worden bereikt. De prijzen voor een ticket zijn soms zeer voordelig als je gebruik maakt van speciale acties van NS International.

Naar Parijs met de Thalys

Wil je lekker gaan winkelen in Parijs of wil je een citytrip maken naar de Franse hoofdstad? Dan kun je bij NS International direct je tickets boeken voor de Thalys, de hogesnelheidstrein die vanuit Nederland via België rechtstreeks naar Parijs rijdt. Er zijn alternatieven. Je kunt ook met ‘gewone’ treinen door België naar Parijs reizen, maar dan is de reistijd natuurlijk wel flink veel langer. Als je gebruik kunt maken van een actie, dan kun je vaak al voor een bedrag van rond de 35 euro enkele reis naar Parijs. De reistijd Amsterdam – Parijs is slechts 3 uur en 18 minuten. De Thalys rijdt tien keer per dag en als je online een ticket reserveert, betaal je geen boekingskosten. Je kunt met deze trein alleen reizen als je hebt gereserveerd en een kaartje kopen op het station is helaas niet mogelijk. Er geldt geen inchecktijd voor de Thalys. Je stapt uit in hartje Parijs en je reis eenvoudig te voet of met de metro vervolgen. In Parijs is voor iedereen genoeg te zien en te beleven. Ga je voor de bezienswaardigheden, om te shoppen of allebei. Aan jou de keus.

Shoppen in Londen

Wil je gezellig gaan winkelen in Londen of in december de kerstsfeer proeven in de Engelse hoofdstad? Boek via NS International de trein en je staat in iets meer dan 4 uur in hartje Londen. Vanuit Nederland reis je eerst naar station Brussel Midi in België. Vanaf dit internationale station vertrekt de Eurostar trein naar Londen. Je reist via de Kanaaltunnel waar de trein in iets meer dan 20 minuten doorheen zoeft. Bij het reizen met de Eurostar moet je rekening houden met inchecktijd. Deze tijd bedraagt minimaal 30 minuten. Je gaat langs een paspoortcontrole en je bagage wordt op dezelfde wijze gecontroleerd als bij een luchthaven. Deze maatregelen zijn genomen voor de veiligheid, aangezien het traject kan worden gebruikt door mensen met verkeerde bedoelingen. Je reist vanaf station Brussel Zuid in minder dan drie uur naar hartje Londen waar je uitstapt op station St. Pancras International. Vanaf dit station kun je gebruik maken van het uitgebreide bus- en metronetwerk om je weg in de stad te vervolgen. Tip: Schaf een Oystercard aan voor snel en gemakkelijk reizen met het OV in Londen. Via NS International kun je direct je ticket boeken.

Comfortabel naar Keulen met de ICE International

Duitsland maakt op grote schaal gebruik van ICE (InterCity Express) treinen voor vervoer op hoge snelheid tussen de grotere steden in het land. Eén van deze lijnen rijdt ook in Nederland, namelijk de ICE International. De trein rijdt tussen Amsterdam en een aantal steden in Duitsland, waaronder Keulen. Bij NS International kun je je ticket al vanaf 20 euro enkele reis reserveren. Hoe vroeger je boekt, hoe groter de kans op een voordelig ticket. Per trein wordt slechts een beperkt aantal tickets voor dit scherpe tarief aangeboden. De trein rijdt dagelijks om de twee uur en je bent vanaf station Amsterdam Centraal in iets meer dan 2,5 uur in Keulen. Als je uitstapt beland je vrijwel direct op het Domplein rond de bekende Keulse Dom. Je kunt de Dom bezoeken of rondkijken op het plein waar van alles te doen is. Er staan diverse kraampjes onder begeleiding van straatmuzikanten en kunstenaars die daar aan het werk zijn. In de kersttijd is een bezoek aan Keulen ook zeker de moeite waard vanwege de grote kerstmarkten die er worden georganiseerd. Je kunt een ticket rechtstreeks boeken op de website van NS International.

Bezoek bruisend Brussel

Brussel heeft de allure van een internationale stad. Natuurlijk zetelt hier het Europees Parlement waardoor de stad altijd wordt bevolkt door een bont internationaal gezelschap. Maar ook het feit dat er Frans wordt gesproken terwijl de stad in Vlaanderen ligt is wel bijzonder. Je kunt via NS International een ticket boeken om comfortabel met de trein naar Brussel te reizen. Dit kan op twee manieren. Je kunt de Thalys nemen, waarbij je kunt instappen in Amsterdam of Rotterdam. Dit is de goedkoopste optie. Een alternatief is de Intercity Direct. Deze trein heeft meer haltes in Nederland, maar een ticket is wel duurder. Met de Thalys reis je in minder dan twee uur van Amsterdam naar Brussel. De trein komt aan op het internationale station Brussel Zuid/Midi. Vanaf hier kun je eventueel met plaatselijk vervoer naar je eindbestemming reizen, afhankelijk van de locatie waar je je accommodatie hebt geboekt. Brussel heeft een metronetwerk en er rijden bussen in de hele stad. Je kunt in Brussel uitgebreid winkelen en natuurlijk heerlijk eten. De Belgen staan niet voor niets bekend om hun uitstekende keuken. De treinen waarvoor je via NS International tickets kunt reserveren rijden meerdere malen per dag. Je hebt op deze manier verschillende reismogelijkheden.

     

Scherpe Trein & Hotel deals bij NS International

Als je een stedentrip gaat maken in Europa, dan is het natuurlijk handig als je behalve de treintickets ook direct je verblijf kunt regelen. Dat kan bij NS International. Voor de bekendste steden in Europa kun je kiezen uit leuke deals. Voor alle bestemmingen worden meerdere hotels aangeboden zodat je kunt kiezen voor comfortabel of wat meer luxe. Sommige reizigers geven niet zo veel om comfort tijdens een stedentrip. Maar als jij graag een wat luxere hotelkamer wilt, dan kun je een hotel boeken met een hogere classificatie. De hotels zijn altijd dicht bij een treinstation of ander openbaar vervoer, zodat je ze eenvoudig kunt bereiken.

Luxemburg, het centrum van Europa

Luxemburg, en dan vooral de gelijknamige hoofdstad van het land, is een ideale bestemming voor een stedentrip. Vanuit Nederland reis je er snel en comfortabel naartoe met hogesnelheidstreinen vanuit België. Kies je liever de toeristische route dan neem je de rechtstreekse trein vanuit Limburg naar Chevremont en reis je vanaf dit station door naar Luxemburg stad. Je vakantie begint dan al onderweg met een prachtige rit door de Belgische Ardennen. In de stad Luxemburg is van alles te zien. Eenmaal in de stad valt meteen het internationale karakter op. Om je heen worden allerlei talen gesproken, want er wonen meer buitenlanders in dit land dan mensen met een Luxemburgs paspoort. De O.L.V. Kathedraal is een blikvanger in de stad. De kerk heeft 2 torenspitsen, in één daarvan is een carillon geplaatst dat regelmatig wordt bespeeld. Vergeet vooral niet van het uitzicht te genieten op de beroemdste brug van Luxemburg, de Aolfsbrücke, vernoemd naar Graaf Adolf van Luxemburg. Je kunt ook een bezoek brengen aan de bekende kazematten, een ondergronds gangensysteem dat ooit ter verdediging van de stad werd aangelegd. Een treinticket naar Luxemburg is rechtstreeks via de website van NS International te boeken.

Bezoek veelzijdig Antwerpen

Wil je een paar dagen weg, maar wil je niet te ver reizen? Dan is Antwerpen een prima keuze. Deze stad, net over de grens in België, wordt door NS International aangeboden in combinatie met de keuze uit drie hotels. Deze hotels liggen in het centrum, op korte afstand van station Antwerpen Centraal. Als je Antwerpen bezoekt kun je natuurlijk lekker gaan winkelen op de Keyserlei of breng een bezoek aan de bekende dierentuin de Antwerpse Zoo die vlakbij het station ligt. Je krijgt bij je boeking een handige stadsgids met tips om alles uit je stedentrip te halen. Ga je voor de bezienswaardigheden, breng dan een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwekathedraal of aan één van de vele kerken in de stad. Onze zuiderburen staan bekend om hun voorliefde voor lekker eten. Daarvoor is ook in Antwerpen volop gelegenheid. Op de Keyserlei maar ook in de omgeving vind je diverse uitstekende restaurants waar je je kunt laten verwennen met de heerlijkste gerechten uit de Vlaamse keuken. Je kunt vanaf ieder station in Nederland naar Antwerpen reizen. De trein via Roosendaal rijdt zeer regelmatig. Er zijn rechtstreekse verbindingen, maar afhankelijk van de gekozen verbinding moet je vanuit Nederland soms een overstap maken in Roosendaal.

Shoppen in gezellig Lille

Lille, in Vlaanderen vooral bekend als Rijsel, ligt in Noord-Frankrijk net over de grens bij België. Je kunt er met de TGV of met de Thalys in enkele uren naartoe. Vanuit Amsterdam duurt de reis twee en een half uur. In Lille vind je diverse hotels die prima voldoen voor een overnachting van enkele dagen. In de stad zelf is genoeg te beleven, waardoor je je niet snel zal vervelen. Bezoek het Palais des Beaux-Arts, één van de grootste musea van Frankrijk. Dat Lille vlakbij België ligt, zie je onder andere ook terug in de gebruikte architectuur. Veel huizen en gebouwen zijn opgetrokken uit rode bakstenen, iets wat in Frankrijk niet gebruikelijk is. Bezoek je Lille in het eerste weekend van september, dan val je met je neus in de boter als je van shoppen houdt. In dit weekend wordt in deze stad namelijk de Grand Braderie gehouden, één van de grootste braderieën in heel Frankrijk. Hier komen naast toeristen ook veel Fransen op af om hun slag te slaan. Maar ook als je de stad niet tijdens de braderie bezoekt, is er volop gelegenheid om te shoppen. Er rijden meerdere treinen per dag naar Lille vanuit Nederland.

De rijke geschiedenis van Berlijn

Wil je een stedenbezoek brengen aan Berlijn, dan kun je vanuit Nederland op diverse stations op de intercity naar Berlijn stappen. Deze trein rijdt dagelijks meerdere keren van en naar de Duitse hoofdstad. Het is een hele zit, maar je kunt onderweg genieten van het landschap dat aan je voorbij glijdt. Daarbij kun je een drankje halen of een hapje eten in het restauratierijtuig. NS International biedt voordelige combinaties Trein & Hotel, zodat je met één boeking ook je verblijf kunt regelen. Je kunt een hotel boeken vlakbij de Hauptbahnhof of op de gezellige Kurfürstendamm waar ook het bekende warenhuis KaDeWe is gevestigd. Breng een bezoek aan de East Street Gallery, de met graffiti beschilderde restanten van De Muur. Of bezoek het indrukwekkende monument dat herinnert aan de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog. Loop langs de fraai herbouwde Frauenkirche of ga lekker shoppen in één van de grote winkelcentra van Berlijn. In de stad kun je je snel en gemakkelijk verplaatsen met de tram en de S-Bahn. Het openbaar vervoer rijdt op zeer frequente basis en bereikt alle uithoeken van de stad. NS International biedt een treinticket en twee hotelovernachtingen voor een zeer scherp tarief.

     

De mooiste treinlanden binnen handbereik

Niet alleen voor bestemmingen in de buurlanden van Nederland is de trein een prima vervoermiddel. Ook voor reizen naar en door andere landen biedt NS International genoeg mogelijkheden. Je kunt door geheel Europa prachtige treinreizen maken, eventueel een combinatiereis maken of een rondreis maken door één bepaald land. Zo’n rondreis kun je helemaal zelf uitstippelen of je kunt je door NS International laten adviseren. Reis in je eigen tempo en las zo veel rustdagen in als je wilt, zodat je de omgeving waar je op dat moment verblijft op jouw eigen manier kunt verkennen. Reizen per trein is relatief goedkoop en het is bovendien één van de schoonste manieren om te reizen dus ook nog eens gunstig voor het milieu.

Zwitserland, treinland bij uitstek

De Zwitsers lijken het reizen per trein te hebben uitgevonden. Nergens in Europa rijden de treinen zo stipt als in Zwitserland. Met Zwitserse precisie is hier zeker van toepassing. Je kunt via NS International direct tickets boeken voor je reis naar en door Zwitserland. Leg de mooiste trajecten af met de Glacier Express en de Bernina Express, twee geweldig mooie routes uitgevoerd met treinen met panorama ramen zodat je optimaal van het landschap en het uitzicht kunt genieten. Vanuit Nederland kun je reizen naar de bekendste steden van Zwitserland, Basel, Bern en Zürich met slechts een of enkele keren overstap. Vanuit deze plaatsen kun je mooie treinreizen maken door de Alpen door middel van smalspoortreinen die moeiteloos de hoogteverschillen lijken te overbruggen. Reis over ontelbare bruggen en door eindeloze tunnels door dit prachtige land, dat in elke seizoen zijn charme heeft. In vrijwel iedere stad en ieder dorp zijn overnachtingsmogelijkheden, dus kun je een rondreis door Zwitserland precies zo indelen als je zelf wilt. Kom je er niet helemaal uit met de planning, dan kan NS International je daarbij helpen. Houd er rekening mee dat Zwitserland geen euroland is. De munteenheid is nog altijd de Zwitserse Franc, hoewel de euro soms wel wordt geaccepteerd.

Een reis door gastvrij Denemarken

Met de trein naar Denemarken is echt geen ‘wereldreis’. Je kunt dit traject prima in één dag afleggen, afhankelijk van je gekozen eindbestemming. Vanuit Nederland reis je door Duitsland naar Hamburg. Hier stap je op de Eurocity die je in iets minder dan vijf uur naar Kopenhagen brengt. De reistijd vanaf station Utrecht Centraal bedraagt ongeveer 11 uur. Kopenhagen is een hippe en jonge stad waar veel te beleven valt. Je kunt er prima shoppen en als de kinderen er ook bij zijn, dan brengen jullie natuurlijk een bezoek aan het bekende LEGO-Land. Denemarken heeft een mooie kustlijn waar het in de zomermaanden heerlijk vertoeven is. Wanneer je wat langer in Kopenhagen verblijft, kun je ook een dagje aan de kust inplannen. De kustplaatsen zijn ook per trein prima bereikbaar. Kopenhagen is beroemd vanwege het beeld van De Kleine Zeemeermin naar het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. Iedere toerist die Kopenhagen bezoekt moet haar dan ook gezien hebben. Het beeld is sinds de plaatsing in 1913 verschillende malen beklad en beschadigd door vandalen en activisten. Via NS International kun je eenvoudig een treinticket naar Kopenhagen boeken om deze fascinerende stad met eigen ogen te gaan bekijken.

Naar Italië met de trein

Het lijkt misschien een hachelijke onderneming om met de trein naar Italië te reizen. Maar vergis je niet, het is een heel comfortabele manier om dit land te bezoeken. Geen stress van een lange autorit en ideaal als je geen liefhebber van vliegen bent. Je kunt de nachttrein naar München nemen. Van daaruit zijn per EuroCity-treinen diverse bestemmingen in Italië rechtstreeks bereikbaar zoals Rome, Turijn, Milaan en Verona. Van daaruit kun je eventueel doorreizen naar een andere bestemming in Italië. Reis je liever niet ‘s nachts, dan kun je de dagtrein nemen via Frankrijk. Ook op deze manier reis je comfortabel per trein naar Italië met NS International. Rome is uiteraard het toppunt van de Italiaanse cultuur en geschiedenis. Nergens anders vind je zoveel historische gebouwen in Italië als in de hoofdstad. Breng een bezoek aan de beroemde Trevi fontein, het Sint Pietersplein in Vaticaanstad of het bekende San Marco plein. Breng een bezoek aan Turijn met zijn prachtige Dom en het Koninklijk Paleis. In Milaan met de San Lorenzobasiliek en de typische kanalenbuurt Navigli. Italië is natuurlijk ook modeland bij uitstek, dus alle grote steden hebben winkels van bekende modemerken waar je naar hartenlust kunt shoppen.

Naar Tsjechië per trein

Tsjechië is een prima vakantiebestemming en je kunt dit land ook heel goed per trein bezoeken. Bij NS International kun je je reis plannen en een treinticket bestellen om de hoofdstad Praag te bezoeken. Het treinstation van Praag ligt midden in het centrum van de stad. Van daaruit wandel je zo naar de gezellige pleinen en straten waar altijd van alles te doen is. Muzikanten spelen op straat en toeristen worden rondgereden in koetsen die door stoere paarden worden getrokken. Op de Karelsbrug zijn kunstenaars druk bezig met portrettekeningen en proberen verkopers hun handelswaar aan de man te brengen. In de gezellige restaurants kun je voor weinig geld een prima maaltijd gebruiken. Ook een bezoek aan het stadje Cesky Krumlov is zeker de moeite waard. De vele toeristen die hier komen, bezoeken vooral het Kasteel van Cesky Krumlov met zijn mooie tuinen en zalen en het karakteristieke baroktheater. Zowel het historisch centrum van de hoofdstad Praag als dat van Cesky Krumlov staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt bij NS International elke bestemming in Tsjechië per trein direct boeken zodat je onderweg geen treinkaartjes meer hoeft te kopen.

     

NS International: dagtrip met de trein!

De trein is een ideaal vervoermiddel voor alle soorten vakanties, ook voor een dagje weg. In de landen om ons heen is veel moois te zien en te beleven. Veel van deze plaatsen zijn per trein goed bereikbaar. Dus ben je op vakantie in een land in Europa, dan kun je eenvoudig per trein een leuk uitstapje maken. Je kunt van tevoren je tickets reserveren via NS International zodat je dat in het land van bestemming niet meer hoeft te regelen. Bezoek een leuk pretpark of maak een mooie wandeling van station naar station. Ook de kerstmarkten in landen als Duitsland, Engeland en België zijn prima te bezoeken met de trein.

Naar de kerstmarkt met de trein

Zodra de dagen weer korter worden en de temperatuur langzaam zakt, komt ook de decembermaand weer in zicht. Voor veel mensen betekent dat uitkijken naar Kerst. Voorafgaand aan dit feest worden in veel Europese steden kerstmarkten georganiseerd. Wil je al vanaf november de typische kerstsfeer opsnuiven en uitgebreid inkopen doen voor de mooiste tijd van het jaar, dan kun je via NS International voordelige treintickets boeken naar verschillende steden die bekend staan om hun kerstmarkten. In Duitsland bezoek je bijvoorbeeld Keulen of Düsseldorf, vlak over de Nederlandse grens. In Antwerpen in België zijn meerdere kerstmarkten verspreid over de stad. Kerstshopstad bij uitstek is natuurlijk Londen dat volledig in Kerstsfeer is ondergedompeld vanaf november. Met de Eurostar ben je in een paar uurtjes in hartje Londen. Stap uit op station St. Pancras International en loop direct de stad in om uitgebreid te gaan shoppen. Maar ook in andere steden worden gezellige kerstmarkten georganiseerd. Heb je plannen om een kerstmarkt te bezoeken? Boek dan je treintickets zo vroeg mogelijk via NS International om teleurstellingen te voorkomen. De treinreizen zijn in deze periode meestal snel volgeboekt. Ook de goedkoopste tickets zijn vaak al vroeg uitverkocht.

De leukste pretparken bezoek je per trein

In de landen om ons heen zijn diverse leuke pretparken. De bekendste is ongetwijfeld Disneyland Parijs. Je kunt met de trein naar Marne la Vallée reizen. Deze voorstad van Parijs ligt in de directe omgeving van het park. Met shuttlebussen word je keurig voor de deur afgezet. Of bezoek Phantasialand in Brühl nabij Keulen. Een gevarieerd park met attracties voor het hele gezin en vlak over de grens met Nederland. Een prima bestemming voor een dagje uit. In Londen kun je het Sea Life Aquarium bezoeken of het Thorpe Park met ruim dertig adembenemende attracties voor de echte waaghals en durfal. En heb je dan nog niet genoeg spanning en sensatie gehad? Bezoek dan Europapark in Rust nabij Freiburg in Duitsland, het grootste pretpark van Europa. Ook hier zijn adembenemende attracties voor iedereen. Technopolis is het kindvriendelijke doecentrum voor techniek en wetenschap in het Belgische Mechelen. Je kunt je eigen luchtballon laten opstijgen en alles leren over verschillende zaken van de techniek. Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven. Je kunt je de tickets voor je bestemming naar een attractiepark of dierentuin eenvoudig reserveren via NS International. Boek zo vroeg mogelijk om te kunnen profiteren van scherpe aanbiedingen.

Een trein- en wandelvakantie

Ben je sportief aangelegd en vind je het fijn om lange wandelingen te maken? Dat kun je dan prima combineren met de trein. Via NS International kun je mooie treinreizen boeken waarbij je delen van het traject wandelend kunt afleggen. Je loopt een mooie route door de prachtige natuur van het land van je keuze van station naar station. Vervolgens kun je de reis per trein vervolgen naar een volgende bestemming. Deze trein- en wandelreizen kun je maken in verschillende Europese landen. Je kunt wandelen in Frankrijk, in Engeland en in België. Maar ook in Duitsland en Zwitserland heeft NS International mooie trajecten voor je geselecteerd om te voet af te leggen. Je kunt in je eigen tempo de omgeving verkennen en op ieder gewenst moment een pauze inlassen. Zo kun je mooie foto’s maken of van de prachtige omgeving genieten. Maak mooie wandelingen door het Duitse Zwarte Woud. In Zwitserland kun je bijvoorbeeld een mooie wandelroute lopen in en rond Basel. Je kunt dit eventueel combineren met een mooie vaartocht over de Rijn. In Frankrijk kun je mooie wandelingen maken in Lyon en Avignon en uiteraard in de hoofdstad Parijs.

Weekendje weg met de trein

Heb je behoefte aan een weekendje weg? Boek dan een break via NS International en je bent even lekker uit de sleur. Een weekendje weg is zo geregeld met NS International. Je kunt via de website een keuze maken uit een land en vervolgens een stad die je graag wilt bezoeken. Wil je naar Brussel in België? Of toch liever naar Keulen in Duitsland of Lille in Frankrijk? Het kan allemaal. De treinreis vanuit Nederland is het begin van je mini-vakantie, want je hoeft je nergens zorgen over te maken. Je kunt ontspannen achterover leunen terwijl de trein je veilig en snel naar je bestemming brengt. Boek eventueel direct bij je treintickets ook een leuk hotel, dan heb je dat ook meteen geregeld. De hotels die door NS International worden aangeboden zijn van goede kwaliteit en liggen altijd in de omgeving van het station zodat je niet eindeloos hoeft te zoeken of nog ver hoeft te reizen na aankomst. Zo heb je alle tijd om de stad te verkennen, lekker te shoppen of gezellig uit eten te gaan. Je zult zien dat de tijd om vliegt.