Privacy policy

Privacybeleid & Cookiebeleid

Vakantiejager hecht veel waarde aan jouw privacy. Als jij onze website bezoekt, mag je ervan uitgaan dat wij zorgvuldig omgaan met jouw persoonlijke gegevens. Omdat we geen producten verkopen, enkel verwijzen naar reisorganisaties die een interessante aanbiedingen voor je hebben, zal je als bezoeker weinig gegevens bij ons achterlaten. De enige data die naar jou als persoon kan leiden is je IP-adres.

Omdat wij werken met jouw data is de Algemene Verordening Gegevensbescherming – de Europese privacywet – ook op ons van toepassing. Dat houdt in dat wij je moeten informeren over met welke gegevens wij werken, wat we er mee doen en waar en hoe lang we de data bewaren. Ook beschrijven we ons veiligheidsbeleid en wijzen we je op je rechten als Europees consument.

De data die we van je verzamelen is minimaal, maar we doen er alles aan om te zorgen dat persoonsgegevens veilig zijn en dus niet in handen kunnen vallen van hackers of onbetrouwbare partijen. Zo worden alle gegevens bewaard op een beveiligde database. We geven ze ook nooit door aan derden voor commerciële doeleinden.

En vanzelfsprekend blijf je te allen tijde eigenaar van je gegevens. Dat houdt in dat je ze altijd kunt inzien, wijzigen of verwijderen. Mochten wij jouw data willen gebruiken, dan zullen we je daarvoor altijd eerst om toestemming vragen.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van onze website. Ons beleid is afgestemd op de Algemene Verordening Gegevensverwerking die in de Europese Unie geldt. Deze schrijft voor dat we je moeten informeren over het verwerken van persoonsgegevens en de rechten van de consument. Meer over de AVG vind je op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Onze contactgegevens staan onderaan.

Gegevensverwerking

Waarvoor hebben we je gegevens nodig?
IP-adres

Ons systeem herkent je IP-adres. Daardoor weten wij wat je voorkeuren op het gebied van vakanties en vakantiestemming zijn.

Verkeersgegevens
Telkens als je onze website bezoekt, worden er zogenaamde verkeersgegevens opgeslagen. Deze gegevens zijn niet terug te leiden naar jou als persoon. Het gaat om gegevens zoals welke pagina’s je hebt bezocht en hoe lang en of je gebruik hebt gemaakt van een van de links naar de reisorganisaties. Gegevens over jouw leesgedrag gebruiken we om onze website nog gebruiksvriendelijker te maken en content te maken die bij jouw wensen past.

Strafrechtelijk onderzoek
Soms zijn we wettelijk verplicht om onze klantgegevens te delen in verband met een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In zo’n geval hebben we geen keuze, maar we beloven je wel dat wij alles doen om ons daartegen te verzetten. Dat houdt in dat we gebruik maken van alle mogelijkheden die de wet ons biedt.

Hoe lang bewaren we jouw data
In principe worden je gegevens nooit bewaard. Ze zijn alleen nodig om te zorgen dat wij onze website kunnen blijven verbeteren, zodat jij blijft terugkomen als je weer informatie zoekt over interessante vakantiebestemmingen.

Externe links
In onze website zijn links zijn opgenomen naar andere websites. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van die andere websites of voor de privacybescherming op die websites.

Je kunt onze website gebruiken of bezoeken zonder dat je ons laat weten wie je bent en zonder dat je daarvoor persoonlijke gegevens moet achterlaten. Toch is er een kans dat wij je voor specifieke doeleinden willen benaderen omdat we informatie van je nodig hebben, zoals je naam en adres. Wij zullen je altijd vooraf informeren.

Gebruik cookies

Wanneer je Vakantiejager bezoekt, geef je automatisch toestemming voor het ontvangen van cookies. Cookies zijn tijdelijke tekstbestandjes met computercode die ervoor zorgen dat onze website je herkent bij een volgend bezoek. De cookies worden automatisch door je browser opgeslagen op de harde schijf van je computer. Met behulp van de cookies krijgen wij inzicht in het gebruik van onze website, maar we zetten de cookies ook in voor marketingdoeleinden. Zo maakt Google Analytics op basis van informatie voor ons een analyse van onze website. Hiermee kunnen we onze website en diensten verbeteren en aanpassen aan de wensen van onze bezoekers.

Onze cookies verzamelen overigens geen persoonlijke informatie. Als je toch liever geen cookies wilt ontvangen tijdens een bezoek aan onze website kun je de instellingen voor de cookies aanpassen in je browser en onze cookies en JavaScript uitschakelen. Echter, let op want de meeste websites werken niet optimaal wanneer je cookies uitschakelt

Deze cookies worden verwijderd bij het afsluiten van de browser.

Welke cookies gebruiken en waarom?

We onderscheiden 3 soorten cookies:

  • Functionele cookies
  • Analyserende cookies
  • Marketing cookies

Hieronder lichten we de verschillende cookies toe.

FUNCTIONELE COOKIES

Functionele cookies zijn vooral bedoeld om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. De cookies worden na de sessie verwijderd.

Vakantiejager-sessie

Delen
We delen je informatie niet met derden

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
akuid Vakantiejager.nl Sessie Deze cookie is nodig om je spullen in het winkelmandje te plaatsen, om in te loggen in je persoonlijk account of reviews te bekijken. Eigenlijk alle functionaliteiten die nodig zijn om de website werkend te houden.

ANALYSERENDE COOKIES

Meten is weten.

Klantvriendelijk staat bij De Vakantiejager hoog in het vaandel. Daarom zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze website. Daarvoor gebruik we informatie analyserende cookies.

Google Analytics

Doel
Met cookies van Google Analytics meten we hoe je onze website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze website te verbeteren. Zonder deze cookies zou het ons heel wat meer tijd kosten om verbeteringen door te voeren.

Eigenschappen
Deze cookie komt van Google en wordt na maximaal twee jaar verwijderd. Sommige cookies worden al na dertig seconden of een minuut verwijderd.

Delen
Google deelt geen anonieme data met derden.
Privacy statement

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
_ga Vakantiejager.nl 2 jaar Identificeert een unieke bezoeker
_gid Vakantiejager.nl 24 uur Identificeert een unieke bezoeker
gat_<property-id> Vakantiejager.nl 90 dagen Deze cookie stuurt informatie over Adwords campagnes uitgezet door Vakantiejager naar Google Analytics en AdWords. Dit maakt het mogelijk om AdWords Conversies te meten. Aan de hand van deze data weten wij welke campagnes wel werken en welke niet.

VWO

Doel
Met de cookies van VWO voeren we tests uit en houden we gebruikersinformatie bij. De cookies houden de variatie bij die een gebruiker heeft bekeken en helpen om dezelfde variatie consistent aan de gebruiker te leveren; bijhouden van doelen voltooid door een gebruiker; en bepalen of een gebruiker deel uitmaakt van een test.

Delen
We delen de informatie niet met derden.

Meer lezen: Privacy Policy

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
vwo_uuid_v2 VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.
debug_vis_opt_ exp_EXPERIMENT_ID_combi VWO 1 maand Deze cookie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een bezoeker altijd de juiste variant van bijvoorbeeld een A/B-test te zien krijgt.
debug_vis_opt_ exp_EXPERIMENT_ID_goal_GOAL_ID VWO 1 week Deze cookie wordt aangemaakt als er een vooraf ingesteld doel bereikt is binnen een experiment.
debug_vis_opt_s VWO 6 maanden Deze cookie houdt bij of de gebruiker een nieuwe of terugkerende bezoeker is voor een bepaald experiment.
debug_vis_opt_test_cookie VWO Sessie Deze cookie controleert of cookies toegestaan zijn door de gebruiker of niet.
debug_vwo_uuid VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.

MARKETING COOKIES

Vakantiejager.nl maakt geen gebruik van marketing cookies

Je rechten als betrokkene

Dankzij de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming is er een aantal rechten vastgelegd waar jij als inwoner van Europa gebruik van kunt maken. Sommige van deze rechten bestonden al maar zijn aangescherpt. Ook zijn er nieuwe bijgekomen.

Recht op informatie over de verwerking

Organisaties zijn verplicht om publiek te informeren over gegevensverwerking. Je hebt het recht om te weten wat er met je gegevens gebeurt en waarom. En dat geldt bij elke nieuwe verwerking. De Vakantiejager zal je altijd informeren als je gegevens worden verzameld en wat er met je gegevens gebeurt. Dat kan overigens ook in de vorm van informatie op onze website. Alleen als al vaststaat dat je bent geïnformeerd bijvoorbeeld met een mail aan een door je zelf opgegeven e-mailadres, hoeven we je niet opnieuw op de hoogte te brengen.

Recht van inzage en rectificatie

Als je dat wil, kan je ons vragen of je persoonsgegevens automatisch worden verwerkt en om welke gegevens het gaat. Je bent niet verplicht om je inzageverzoek toe te lichten. Daarnaast mag je ook als ouder of wettelijke vertegenwoordiger een inzageverzoek doen voor kinderen tot 16 jaar. Overigens gelden ook offline-gegevens onder het inzagerecht, met uitzondering van data uit stukken die al zijn opgeborgen in een archiefbewaarplaats.

Je hebt ook het recht om ons te vragen om gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen als deze feitelijk onjuist zijn, onvolledig zijn, niet ter zake doen of als ze worden gebruikt of zijn verzameld op een manier die in strijd is met de wet.

Dit moeten we ook doorgeven aan externe partijen die namens ons met je gegevens werken, en we zullen je als betrokkene uiteraard daarover informeren.

Recht om vergeten te worden

Er bestond al een recht op correctie en verwijdering, maar dat heet nu het recht om vergeten te worden. Bovendien zijn op dit gebied je rechten uitgebreid. Zo is het recht niet meer beperkt tot het verwijderen van objectief onjuiste gegevens, onvolledige gegevens of gegevens die niet meer ter zake doen.

Je mag je persoonsgegevens laten wissen als:

  • De gegevens niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld of verwerkt.
  • Jij je toestemming voor verwerking intrekt of als je bezwaar aantekent.
  • Wij jouw gegevens onrechtmatig hebben verwerkt.
  • Jouw gegevens moeten worden gewist op basis van een regel uit het Unierecht of nationaal recht.
  • Als het gaat om gegevens van kinderen die jonger zijn dan 16 jaar.

Natuurlijk zullen we dit ook doorgeven aan derde partijen die namens ons met de gegevens werken, en uiteraard ook aan jou als betrokkene.

Recht op verzet

Je kunt ons verzoeken om je persoonsgegevens niet langer meer te gebruiken. Dit noemen we recht op verzet. Je mag dit van ons vragen als wij jouw gegevens gebruiken voor marketingdoeleinden, maar ook als je daar bijzondere persoonlijke redenen voor hebt, bijvoorbeeld als je niet wilt dat een bekende die bij ons werkt jouw ‘gevoelige’ gegevens kan inzien. We moeten dan binnen vier weken beslissen of we stoppen met het gebruik van de gegevens.

Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Het recht op overdraagbaarheid, dataportabiliteit, houdt in dat persoonsgegevens makkelijk moet kunnen worden doorgegeven, bijvoorbeeld als je wilt overstappen. Een consument mag een organisatie vragen om zijn digitale persoonsgegevens rechtstreeks over te dragen. Het gaat hier uitsluitend om digitale persoonsgegevens die met of zonder je toestemming zijn verzameld en worden verwerkt. Wij zijn verplicht om de gegevens te verstrekken in een vorm die gemakkelijk kan worden hergebruikt door een andere organisatie. Daarvoor kunnen we een zogenaamde API-koppeling (application programming interface) gebruiken. De koppeling maakt een verbinding mogelijk tussen het systeem of applicatie van De Vakantiejager en dat van een derde partij.

Rechten van betrokkenen bij profilering

Profilering is een ander woord voor het geautomatiseerd verwerken van persoonsgegevens. Je hebt als consument het recht om niet mee te werken aan profilering voor marketingdoeleinden. Zo kan op basis van verzamelde informatie een profiel van je worden gemaakt waarmee je koopgedrag kan worden voorspeld. Zo kunnen we bijvoorbeeld op basis van jouw profiel je specifieke aanbiedingen mailen. Wie dit niet op prijs stelt, kan bezwaar maken. Wij zijn verplicht om de verwerking van jouw data voor direct marketing dan onmiddellijk te staken.

Terugtrekken van toestemming

Wat je vooral merkt van de Algemene Verordening Gegevensbescherming,  is dat we je veel meer dan voorheen zullen informeren over onze gegevensverwerking. En we zijn nu ook verplicht om je vooraf om toestemming te vragen. En dat zal anders gaan dan in het verleden. Zo is een pagina waar op we je toestemming vragen en waar we op voorhand al de toestemming hebben aangevinkt niet langer meer rechtsgeldig. Daarvoor in plaats moeten consumenten actief toestemming geven, bijvoorbeeld door een vinkje te zetten. Je bent altijd vrij om je toestemming ook weer terug te trekken.

Wil je gebruik maken van een van je rechten. Dan kun je je verzoek indienen en e-mailen naar info@vakantiejager.nl.

Of schriftelijk via

Vakantiejager

Postbus 1077

6460 BB Kerkrade

Nederland