Ryanair
 

Ryanair

Wil je voordelig een verzorgde vliegreis boeken? Dan maak je met Ryanair een uitstekende keuze. Ryanair is de grootste Europese ‘lowcost’ luchtvaartmaatschappij voor continentale vluchten. Alle basisvereisten voor een gedegen vliegreis zijn aanwezig. De luchtvaartmaatschappij is in 1985 opgericht door onder meer de Ier Tony Ryan. Hieraan dankt deze luchtvaartmaatschappij dan ook zijn naam. Aanvankelijk werd Ryanair opgericht als reguliere luchtvaartmaatschappij, maar focuste zich na enkele jaren op zogeheten ‘lowcost’ vluchten in Europa. Dit heeft het bedrijf beslist geen windeieren gelegd. Vandaag de dag wordt Ryanair namelijk als een van de weinige winstgevende prijsvechters betiteld. In Nederland kun je op drie verschillende luchthavens opstappen voor een vliegreis met deze luchtvaartmaatschappij; Schiphol, Eindhoven Airport en Maastricht Aachen Airport. Hierbij is Eindhoven Airport veruit de grootste basis van Ryanair in Nederland. Hier worden de meeste routes van deze luchtvaartmaatschappij in ons land onderhouden. Vanaf Eindhoven kun je bovendien niet alleen naar talloze Europese bestemmingen vliegen, maar ook naar Marokko. Vanaf Schiphol kun je met Ryanair naar Spanje of naar Ierland vliegen en vanaf Maastricht Aachen Airport naar Spanje en Italië. Wanneer je in Noord-Nederland woonachtig bent, is het vliegen met Ryanair vanaf Bremen ook een prima optie. Ook vanaf Bremen onderhoudt Ryanair namelijk routes naar zowel diverse Europese bestemmingen als naar Marokko. Met Ryanair kun je dus voordelig kiezen tussen verschillende vakantiebestemming in Europa of Marokko.

     

De mooiste zonbestemmingen

Bij Ryanair vind je de mooiste zonbestemmingen in heel Europa en zelfs Marokko. Wat bijvoorbeeld te denken van een vliegreis naar Gran Canaria met Ryanair? Ook daarvoor kun je uitstekend terecht bij deze luchtvaartmaatschappij. Het mooie is dat je bij Ryanair verzekerd bent van de laagst mogelijke prijzen. Met andere woorden, voor ieder budget is het bij Ryanair mogelijk een vliegreis naar een prachtige zonbestemming te boeken en te beleven. De keuzevrijheid is hierbij zeer indrukwekkend te noemen. Zo kun je ervoor kiezen om te genieten van een ontspannen zon-, zee- en strandvakantie of voor een zonvakantie gecombineerd met cultuur en tal van bezienswaardigheden. Aan jou de keus.

De magische sfeer van Marokko

Wanneer je met Ryanair vanaf Eindhoven Airport naar Marokko vliegt, dan kun je kiezen uit maar liefst 4 bestemmingsluchthavens: Fez, Marrakesh, Rabat en Tanger. Uiteraard is de luchthavenkeuze gerelateerd aan je uiteindelijke reisdoel. Kies bij Ryanair bijvoorbeeld voor de luchthaven in Rabat wanneer je altijd al een keer Casablanca van dichtbij hebt willen bekijken. De stad Casablanca is in het westelijk deel van Marokko aan de Atlantische Oceaan gelegen en betekent vertaald naar het Nederlands ‘wit huis’. Zodra je Casablanca binnen komt, laat de reden hiervoor zich eenvoudig raden. De stad staat namelijk bekend om zijn grote verscheidenheid aan witte gebouwen. Met meer dan 5 miljoen inwoners is Casablanca de grootste stad van het land, evenals de meest belangrijke havenplaats. Dit doet echter niets af aan de talloze bezienswaardigheden die Casablanca rijk is. Neem bijvoorbeeld de Hassan II Moskee. Dit is het hoogste religieuze gebouw van de wereld, door de 200 meter hoge minaret die er bovenop prijkt. De Hassan II Moskee is zelfs, na de Al-Masjid al-Haram moskee in Mekka, de grootste moskee van de wereld. Ook mag een bezoek aan het Oude Medina niet aan je reis naar Casablanca ontbreken. Dit is het historisch stadscentrum en hier kun je heerlijk ronddwalen door steegjes met winkeltjes en caféetjes.

Sunny Gran Canaria

Veel mensen kiezen voor Gran Canaria als vakantiebestemming omdat de zongarantie hier doorgaans erg groot is. Ongeacht het seizoen. Geen wonder dus dat Ryanair deze vliegreis aan het assortiment heeft toegevoegd. Naast de zongarantie ontdek je op Gran Canaria een combinatie van de Spaanse cultuur, de geografie van Afrika met een landschapsdiversiteit van een continent. Dit alles is te vinden op een relatief klein maar prachtig mooi eiland. Je kunt ervoor kiezen om je vakantie hier op de schitterende goudgele stranden door te brengen of door avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Beide zijn volop mogelijk. Sowieso geniet je ‘s avonds van de culinaire hoogstandjes die dit eiland je te bieden heeft. Voor een cultureel uitstapje kies je op Gran Canaria bijvoorbeeld voor Casa de Colón in Las Palmas. Dit is een van de mooiste gebouwen die Las Palmas rijk is. Het heeft schitterend versierde deuropeningen en balkons, enorme binnenplaatsen en plafonds die uit hout gesneden zijn. Er wordt beweerd dat niemand minder dan Christoffel Columbus hier in 1492 verbleef toen een van zijn schepen werd gerepareerd. Hieraan dankt dit prachtige gebouw dan ook de naam: Casa de Colón betekent Huis van Columbus.

Cultuurrijk Italië

Sinds jaar en dag is Italië een geliefde vakantiebestemming voor heel veel Nederlanders. Met Ryanair kun je nu heel voordelig en snel naar dit cultuurrijke land reizen zonder dat je hier veel geld aan kwijt bent. Fantastisch toch? Zeg die uren in de auto dus maar vaarwel en stap voordelig en verzorgd op een vlucht van Ryanair. Omdat heel Italië boordevol prachtige bezienswaardigheden zit, kun je uit talloze bestemmingsluchthavens kiezen. Zo vlieg je de ene keer voordelig naar het Noorden van het land en de andere keer evenzo goedkoop naar bijvoorbeeld Rome. Wanneer je deze stad eenmaal bezocht hebt, staat hij ongetwijfeld ook aan de top van jouw lijst met mooiste Europese steden. Bezoek er bijvoorbeeld het wereldberoemde Colosseum dat ook wel als Flavisch Amfitheater bekend staat. Hier ontdek je waar in de Romeinse tijd de gruwelijke gevechten tussen gladiatoren, de dierenjachten en publiekelijke executies plaatsvonden. Maar liefst 50.000 toeschouwers bepaalden hier samen met de keizers het lot van de gladiatoren. Om bij te komen van deze indrukwekkende bezichtiging, loop je door naar de Via Sacra. Dit is de Heilige Weg die loopt van het Colosseum naar de Capitolijn heuvel. De Capitolijn, of het Capitool, is de meest belangrijke heuvel van de zeven heuvels die Rome rijk is.

     

Voordelig vliegen naar Oost-Europa

Ryanair biedt ook veelvuldig zeer scherp geprijsde vluchten aan naar Oost-Europa. Hierdoor kun je erg voordelig landen zoals Tsjechië, Polen, Roemenië en Bulgarije bezoeken. Stuk voor stuk hebben deze landen een enorme rijkdom aan cultuurhistorie. Daarnaast kun je er volop terecht voor zowel zonvakanties als wintersportreizen. Kortom, een reis naar Oost-Europa met Ryanair is de overweging meer dan waard, omdat het voor iedereen iets unieks te bieden heeft. Zo vlieg je met Ryanair vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks naar de luchthaven van Praag, de schitterende hoofdstad van Tsjechië. Wacht dacht je trouwens van het Poolse Krakau? Daarnaast vlieg je in minder dan 3 uur rechtstreeks met Ryanair naar en van de Bulgaarse luchthaven in Sofia.

De prachtige schoonheden van Praag

Het is niet zonder reden dat Praag als een van Europa’s mooiste steden wordt bestempeld. De stad heeft als bijnaam De Gouden Stad en het historisch stadcentrum staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je vindt in Praag tal van verschillende architectuurstijlen en in het autoluwe centrum kun je urenlang je hart ophalen aan prachtige bezienswaardigheden. Een daarvan is de Karelsbrug. Deze kun je tijdens je bezoek aan Praag haast onmogelijk missen. Deze brug in gotische stijl heeft een rijke historie die meer dan 600 jaar teruggaat in de tijd. Op de brug sieren schitterende beelden van religieuze taferelen en diverse heiligen het bijzondere plaatje. Ook ‘s avonds is een bezichtiging van de Karelsbrug de moeite waard. Dan is de brug namelijk erg sfeervol verlicht, wat een magische sfeer teweegbrengt. Ditzelfde geldt voor De Praagse Burcht. Gelegen op een heuvel in de burchtwijk Hradĉany. Dit is het grootste burchtgebied van de wereld. De Praagse Burcht is in de 9e eeuw gebouwd en heeft een oppervlakte van maar liefst 7,5 hectare. Je vindt er binnenpleinen, kerken en paleizen die je terugvoeren naar de tijden van weleer. Net als bij de Karelsburg het geval is, zal vanaf de avonduren een sprookjesachtige sfeer in de gehele omgeving ontstaan.

Ontdek het Poolse Krakau

Krakau is de voormalige hoofdstad van Polen waar tegenwoordig veel studenten wonen. In deze stad kun je je vermaken met diverse keuzes aan cultuur en bezienswaardigheden. Musea en historische gebouwen zijn in overvloed aanwezig. In tegenstelling tot de huidige hoofdstad van Polen, Warschau, heeft Krakau de Tweede Wereldoorlog verrassend goed doorstaan. Dit verklaart dan ook meteen de grote historische waarde van de stad en de reden waarom het ook bij de Polen zelf een zeer geliefde bestemming is. Dit heeft ook te maken met het bruisende uitgaansleven van Krakau. Je vindt er honderden restaurants en cafés. Hierdoor is Krakau ook voor een stedentrip van harte aan te bevelen. Daarnaast kun je vanuit Krakau ook een excursie maken naar concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz. Auschwitz was tijdens de Tweede Wereldoorlog het grootste kamp van alle Nazi-Duitse concentratiekampen. Het bestaat uit het basiskamp Auschwitz I, het vernietigingskamp Auschwitz II-Birkenau en het werkkamp Auschwitz III-Monowitz. Ook bevindt zich er een aantal sub-kampen. Naar schatting werden er circa 1,3 miljoen mensen naar Auschwitz gedeporteerd waarvan er circa 1,1 miljoen werden vermoord. Dit gebeurde grotendeels door vergassing. Naast Joden werden ook andere mensen die tot etnische minderheden behoorden, zoals politiek gevangenen, in Auschwitz om het leven gebracht.

Schitterend Sofia

Nadat het communistisch bewind uit Bulgarije was verdwenen, is Sofia als cultuurstad gaan groeien en bloeien. Steeds vaker kiezen mensen met Ryanair voor Sofia als bestemming voor een unieke ervaring van cultuurhistorie, schitterende architectuur en sportieve activiteiten. Wanneer je langs de Byzantijnse gebouwen van Sofia loopt, ontdek je ook de met goud versierde monumenten uit het communistische tijdperk. Daarnaast heb je je in Sofia amuseren met de meest moderne winkelcentra, tal van parken en bruisende boulevards. Bezoek er ook zeker de Kathedraal van Alexander Nevsky. Deze kathedraal kun je herkennen aan de verschillende koepels. Wanneer je hier binnenloopt zie je de mooiste muurschilderingen van Byzantijnse oorsprong. De stad dankt zijn naam aan de Kerk van Sint Sofia. Dit is een kerk uit de 6e eeuw en bevindt zich naast de eerder genoemde kathedraal. Ook een bezoek aan de Sint Joriskerk verdient onze aanbeveling. Deze kerk is opgetrokken uit roodgekleurde bakstenen en is vermoedelijk in de 4e eeuw door de Romeinen gebouwd. In het Nationaal Historisch Museum van Sofia kun je maar liefst 650.000 verschillende voorwerpen bewonderen. Wil je alles over de Bulgaarse kunststromingen weten? Breng dan een bezoek aan de Nationale Kunstgalerie. Bulgaarse kunst uit de 19e en 20e eeuw is hier rijkelijk vertegenwoordigd.

     

Stedentrips

Wanneer je altijd al een specifieke Europese stad hebt willen bezoeken, dan vlieg je er nu met Ryanair voor een goedkoop tarief naar toe. Door met Ryanair te vliegen houd je namelijk gegarandeerd veel van je budget over om de stad binnenstebuiten te ontdekken. Wat bijvoorbeeld te denken van bruisend Barcelona in Spanje met Ryanair? Hier slenter je heerlijk over de wereldberoemde promenade Las Ramblas en daarnaast ontdek je tal van andere bezienswaardigheden. Of kies Ryanair voor een voordelige vlucht naar het Deense Aarhus. Dit is een havenstad die zich aan de noordoostkust van het Deense Jutland bevindt. Ook Stockholm staat hoog op het verlanglijstje van veel cityhoppers in Nederland. Ryanair vliegt je er binnen een mum van tijd naar toe. In deze prachtige hoofdstad van Zweden zijn dan ook ontelbaar veel activiteiten te ondernemen.

De bruisende stad Barcelona

Wanneer je vanuit Nederland met Ryanair naar Barcelona vliegt, dan ben je er al ongeveer binnen 2 uur. Dit is ongeacht of je met Ryanair van Maastricht Aachen Airport vliegt of vanaf Eindhoven Airport. Eenmaal met Ryanair gearriveerd in Barcelona kan het genieten beginnen. Naast Las Ramblas kun je er ook de Sagrada Familia bezoeken. Dit bouwwerk staat ook wel bekend als het symbool van Barcelona. Hoewel het werk van Antoni Gaudí al in 1882 is begonnen, is het nog altijd niet gereed. Laat dat je echter niet weerhouden om het imposante bouwwerk te bezoeken. Hier ben je ongeveer anderhalf uur aan kwijt. Je bezoekt dan de basiliek zelf en wanneer je graag een van de torens wilt beklimmen, kost je dat circa twee uur van je tijd. Voor de echte voetballiefhebber zal ook een bezoek aan het Camp Nou stadion niet aan de stedentrip naar Barcelona ontbreken. Hét voetbalstadion van FC Barcelona. Hier treed je in de voetsporen van grote voetbalhelden zoals Johan Cruijff en Diego Maradona. Je kunt er bovendien je naam op het FC Barcelona shirt laten drukken. Dat is niet alleen mooi voor jezelf maar ook een uniek souvenir om de thuisblijvers geweldig mee te verrassen.

Adembenemend mooi Jutland

Misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt bij een stedentrip, maar zeker de moeite waard: met Ryanair naar Aarhus in Jutland in Denemarken. Aarhus is naast een echte studentenstad ook een echte cultuurstad. Je vindt er tal van musea waarvan het ARoS Art Museum, het Vikingsmuseum Moesgaard en het openluchtmuseum Den Gamle By erg populair zijn. Zo is er in het ARoS Museum een regenboogprogramma op het dak te bezichtigen van Olafur Eliasson. Daarnaast is Boy, het kunstwerk van Ron Mueck, je bezoek aan het ARoS Art Museum zeker waard. Aarhus is een relatief jonge stad en dat komt onder meer terug in de architectuur. Absolute aanrader is daarom Aarhus Ø. Vertaald uit het Deens betekent dit Aarhus eiland. Hier zijn tal van indrukwekkende architectonische gebouwen te vinden. Wanneer je hier eenmaal bent, bezoek dan ook Strandbaren. Dit is een heus stadsstrand waar je vooral in warmere periodes heerlijk kunt genieten. Een andere plek in Aarhus die helemaal hot en happening is, is de Aarhus Food Market. Deze is gevestigd in een oud magazijn van het busstation. Zodra je de Aarhus Food Market betreedt, komen de heerlijkste geuren jou tegemoet. Je ontdekt er een wereldwijde diversiteit van de Aziatische tot de Midden-Amerikaanse keuken.

Schitterend Scandinavië: Stockholm

Ryanair biedt scherp geprijsde vliegreizen door heel Europa en dus ontbreekt ook Zweden niet aan de mogelijkheden om voordelig een reis naar toe te maken. Een stedentrip naar Stockholm is hierbij zeer in trek. Je vliegt met Ryanair op luchthaven Stockholm Skavsta Airport, vlakbij Nyköping. Eenmaal in Stockholm gearriveerd, kun je je hart ophalen aan een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden. Het Vasa Museum is daarvan een uitgelezen voorbeeld. Vasa is wereldwijd het enige schip uit de 17e eeuw dat nog volledig intact is gebleven. De decoratie bestaat uit honderden verschillende sculpturen die uit hout gesneden zijn. De geschiedenis vertelt ons dat Vasa, met een lengte van 69 meter, in het jaar 1628 al bij de eerste tocht is gezonken. Pas in 1961 werd Vasa boven water gehaald en hersteld in oorspronkelijke staat. Het schip staat opgesteld in het Vasa Museum waarbij de drie masten door het dak van het museum heen steken. Verder is de rondvaart per boot een prachtige manier om Stockholm te leren kennen. De stad is opgetrokken uit maar liefst 14 eilanden die met elkaar in verbinding staan door 57 bruggen. Je kunt ervoor kiezen om een rondvaarttocht te maken in Stockholm of een tocht die je verder de archipel invoert.

     

Ierland en het Verenigd Koninkrijk

Ryanair is een Iers bedrijf en dus ontbreekt ook Ierland niet aan ons overzicht van bestemmingen waar je voordelig met deze luchtvaartmaatschappij naar toe kunt vliegen. Een reis met Ryanair naar indrukwekkend Dublin en omgeving zal je bijvoorbeeld je leven lang bijblijven. Datzelfde geldt voor een bezoek aan diverse bestemmingen in Ierlands buurland, het Verenigd Koninkrijk. Zo kun je ook voor de laagste tarieven met Ryanair naar Schotland vliegen. Of misschien heb je altijd al eens een reis naar Londen willen maken? Ook dat kan supervoordelig met Ryanair. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om deze wereldstad te bezoeken rond de Kerst. Je proeft er in die periode een magische sfeer zoals je die tot dan toe alleen uit boeken en films kende.

Idyllisch Ierland

Je vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven Airport of Schiphol rechtstreeks naar Dublin Airport in Ierland. Zodra je bent geland kun je dus meteen deze prachtige stad ontdekken. Dublin staat onder meer bekend om de talloze Ierse pubs die je stuk voor stuk verwelkomen met typische Ierse gastvrijheid. Er hangt een unieke sfeer in Dublin die je terugvoert in de tijd. Daarnaast is de stad de thuisbasis van het wereldberoemde Guinness bier. Een bezoek aan het Guiness Storehouse verdient dan ook zeker onze aanbeveling. De St. James Gate brouwerij telt maar liefst zeven verdiepingen waar je het verhaal achter het brouwproces van Guinness ontdekt. Bovendien heb je vanaf de brouwerij een schitterend uitzicht over Dublin. In de stad zelf zijn onder meer de stadsparken een bezoek meer dan waard. Zo biedt het Phoenix Park met een grootte van circa 7 vierkante kilometer een unieke ervaring. Omdat dit park oorspronkelijk als koninklijk jachtgebied werd gecreëerd, kun je er vandaag de dag tal van dieren zien zoals wilde herten. In Phoenix Park vind je daarnaast ook de Dublin Zoo en Ashtown Castle. Verder zal je ook je ogen uitkijken bij Dublin Bay. Dit is een indrukwekkende baai die is gelegen in het stadscentrum.

Sfeervol Schotland

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair in no time en voor een bijzonder lage prijs naar Schotland. Je landt op Edinburgh Airport waar je je reis uitstekend in de hoofdstad kunt beginnen. Je ontdekt al snel waarom zowel het historisch stadscentrum als het nieuwe gedeelte beide op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Het is ook niet voor niets dat Edinburgh wel als het ‘Athene van het Noorden’ wordt betiteld. Je vindt er tal van monumentale gebouwen, zoals kerken, kastelen en indrukwekkende kathedralen. Neem bijvoorbeeld St. Giles Cathedral. Hier woedde in het jaar 1385 een brand waarna het weer is opgebouwd tot de schitterende kathedraal zoals je die nu kunt bezichtigen. Opvallend kenmerk van de kathedraal, en daarmee Edinburgh zelf, is de toren. Deze stamt uit de 15e eeuw. Vanuit Edinburgh kun je ook uitstekend uitstapjes plannen naar bijvoorbeeld de Schotse Hooglanden. Deze adembenemend mooie landschappen zijn een absolute aanrader tijdens je bezoek aan Schotland. Bezichtig bijvoorbeeld de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk: de Ben Nevis. Wat dacht je van een heuse ontdekkingstocht naar dé Schotse mythe; het monster van Loch Ness? Bezoek hier ook zeker het charmante en mooie stadje Fort Augustus.

Life in Londen

Er zijn weinig andere reismogelijkheden die je zo snel en zo voordelig in hartje Londen brengen als Ryanair. Lukt het je dus niet om in een bezoek alles te bezichtigen, dan ga je gewoon nog een keer. In Londen is zo ontzettend veel te beleven en te zien. De meeste mensen beginnen bij Buckingham Palace. Dit is de woning van de Britse koningin. De wisseling van de wacht is hier natuurlijk een absolute ‘must see’. Op het schema dat bij Buckingham Palace hangt, kun je zien op welke dagen er om 11.00 uur de wachtwisseling plaatsvindt. De romantici onder ons zullen verder ongetwijfeld een bezoek brengen aan Westminster Abbey. Dit is namelijk de kerk waar William en Kate in het huwelijk zijn getreden. Westminster Abbey doet al jarenlang dienst als decor voor bruiloften van de koninklijke familie en is gebouwd in de 11e eeuw. Ook zijn er tal van beroemdheden begraven, zoals Charles Darwin, Isaac Newton en Charles Dickens. Houd je van shoppen? Dan bezoek je natuurlijk het gigantische warenhuis Harrods. Dit warenhuis is gelegen in de wijk Knightsbridge aan de Brompton Road. Vooral rond kerst is een bezoek aan Harrods een unieke belevenis.