Turkish Airlines
 

Turkish Airlines

De wereld wordt steeds kleiner. Dat komt onder andere doordat elke bestemming binnen handbereik is dankzij het vele vliegverkeer. Een belangrijke reden waarom dit op deze manier gebeurt, is de mogelijkheid om met allerlei internationale luchtvaartmaatschappijen uit allerlei landen van over de hele wereld te vliegen. Een goed voorbeeld daarvan is Turkish Airlines. Ook al is het de nationale luchtvaartmaatschappij, je vliegt er vanuit eigen land gemakkelijk de gehele wereld mee rond. In Nederland vlieg je met Turkish Airlines vanaf Schiphol bij Amsterdam gemakkelijk naar 120 landen en net iets meer dan 300 vluchthavens. Turkish Airlines moet slechts drie maatschappijen voor zich laten gaan als het gaat om het totaal aantal bestemmingen waarop gevlogen wordt. Bovendien is er geen enkele andere maatschappij in Europa die meer non-stop vluchten aanbiedt dan Turkish Airlines doet. Als het gaat om het aantal passagiers dat per jaar vervoerd wordt doet de luchtvaartmaatschappij het ook zeer goed. Het staat al enkele jaren in de top tien tussen de andere grote maatschappijen. Alleen de grote maatschappijen uit de Verenigde Staten en enkele budgetmaatschappijen vervoeren iets meer passagiers. Dit betekent dus dat je met een gerust hart met Turkish Airlines op stap kunt gaan naar je favoriete bestemmingen voor een welverdiende vakantie.

     

Zonbestemmingen over de hele wereld

Omdat Turkish Airlines zoveel landen aandoet, is het gemakkelijk om op elk moment in het jaar de zon op te zoeken. Of je nu ver weg wilt naar de Caribische bestemmingen die altijd populair zijn, of je wilt veel dichterbij blijven door één van de warme oorden in Zuid-Europa aan te doen. Turkish Airlines vliegt je ernaartoe. Bovendien kan je gemakkelijk ook een bestemming kiezen waar je nooit eerder aan gedacht had. Er zijn immers nog allerlei landen die de moeite van het bezoeken waard zijn als je lekker enkele dagen op het strand in de zon wilt doorbrengen. Van een winterjas naar een korte broek in slechts enkele uren vliegen, het kan zomaar.

Turkije - Bodrum

Dat Turkish Airlines veel op Turkije vliegt mag natuurlijk geen verrassing zijn. Het komt bovendien goed uit, want een groot aantal Nederlanders gaat al vele jaren met plezier naar de Turkse zon om even lekker te ontspannen. Een bestemming die daarbij vaak gekozen wordt, is Bodrum. De havenstad in het zuidwesten van Turkije heeft immers alles te bieden wat je wenst tijdens een zonvakantie. De stad is dan ook altijd al aantrekkelijk geweest voor vakantiegangers. Het draagt als bijnaam ‘De stad van het eindeloze blauw’, doelend op de mooie azuurblauwe zee die je vanaf het balkon van je hotelkamer kunt zien zo ver als het oog reiken kan. Natuurlijk is er nog veel meer te doen dan op de hagelwitte stranden aan de zee liggen. Zo is Bodrum ook de plek waar zeer veel oude gebouwen staan die doen denken aan tijden waarin veel strijd werd geleverd door allerlei bevolkingsgroepen. Denk bijvoorbeeld aan Bodrum Castle. Je kan op die manier dus ook aardig wat cultuur meekrijgen. Het is er altijd zonnig, maar hier en daar steekt ook regelmatig een verkoelend briesje op. Je kunt niet anders zeggen dan dat dat ideaal vakantieweer is.

Miami

Denk je aan Miami, dan denk je aan de zon. Dit is immers het beeld dat je altijd hebt meegekregen van televisie. Er zijn immers genoeg films en series die zich in deze Amerikaanse stad hebben afgespeeld. In al die series spelen palmbomen, cocktails en zonneschijn altijd een centrale rol. Het is dan ook een fijne wetenschap dat je gemakkelijk naar Miami kunt vliegen met Turkish Airlines. Je vliegt dan via Istanboel en bent voor je het weet aan de overkant van de oceaan, waar je lekker dagenlang in de zon kunt doorbrengen. Miami ligt weliswaar in de Verenigde Staten, maar wordt gekscherend ook wel de hoofdstad van Latijns-Amerika genoemd. Dit komt door de enorme populatie aan Latijns-Amerikanen die in de stad wonen. Daarom heerst er ook altijd een tropisch sfeertje. Dit vind je terug in de muziek, het eten, de feestjes en de manier waarop de mensen met elkaar omgaan. Aangezien toerisme ook nog eens een belangrijke rol speelt in de stad, kan je er met gemak een fijne vakantie vieren en lekker zongebruind terugkomen. Dan kan je er direct weer enkele maanden stevig tegenaan. Eigenlijk houdt niets je nog tegen om te boeken en te vliegen met Turkish Airlines.

Seychellen

Een groot voordeel van vliegen met Turkish Airlines is dat je letterlijk overal naartoe kunt. De luchtvaartmaatschappij heeft immers meer bestemmingen dan elke andere maatschappij. Zo kan je dus ook wanneer je wilt op de Seychellen de zon opzoeken die altijd schijnt. Deze eilandengroep – die een stuk uit de oostkust van Afrika ligt – is één van die typische bestemmingen waar je misschien niet direct aan denkt als je op vakantie gaat, maar waar je wel precies datgene vindt wat je zoekt als je de zon wilt. Witte stranden, strak blauwe zee en mooie groene natuur. Vaak worden de eilanden van de Seychellen dan ook een typisch voorbeeld van het paradijs op aarde genoemd. Wanneer je met Turkish Airlines vliegt, dan land je op Mahé. Dit is het grootste eiland van de groep. Hier vind je ook de hoofdstad waar je lekker kunt eten en drinken en zelfs ook kunt winkelen wanneer je even een dagje niet op het strand wilt liggen. Op het eiland spreken ze Frans, dus als je deze taal ook maar een klein beetje machtig bent, kan je je met gemak redden. Je kunt nu met Turkish Airlines direct vertrekken als je wilt.

     

Snel zakendoen

Globalisering heeft van de wereld een groot marktplein gemaakt. Wanneer je hierop actief bent, dan moet je snel overal naartoe kunnen gaan om plaatselijk problemen op te lossen en deals te sluiten. Met Turkish Airlines is dat geen enkel probleem. De grote zakelijke kernen van de wereld hebben hun luchthavens allemaal opengesteld voor deze maatschappij die met afstand de meeste plekken op de wereld aandoet. Wanneer je snel zaken wilt doen, dan kan je dat dus het best met Turkish Airlines doen. Of je nu binnen Europa of juist aan de andere kant van de aardbol moet zijn, je komt altijd op de plek waar het geld te vinden is.

Zakenreis Londen

Londen is altijd al het zakencentrum van Europa geweest. Het is dus ook niet vreemd als je hier veel belangen hebt liggen en regelmatig heen en weer moet naar The City, het zakelijk hart van de stad. Met Turkish Airlines vlieg je op maar liefst vier luchthavens in de stad. Zo kan je er dus ook altijd zeker van zijn dat je snel een vlucht kunt vinden die je naar de plek van bestemming brengt. Wanneer je een goede deal sluit, dan is het misschien ook wel een leuk idee om jezelf direct te belonen met een aantal dagen extra verblijf in de stad. Er is immers ook op het gebied van cultuur van alles te beleven. Je kan er dus ook lekker direct een welverdiende vakantie achteraan plakken om even goed tot rust te komen van al het harde werk dat je in de periode ervoor hebt moeten leveren. Denk bijvoorbeeld eens aan al die gebouwen en musea die je kunt bezoeken en die lekkere diners waar je van kunt genieten in deze wereldstad. Zo ben je direct ook weer opgeladen om nieuwe zakelijke successen, in Londen of in andere zakelijke centra, te boeken.

Zakenreis New York

Als je echt iets wilt bereiken, dan is New York natuurlijk het hoogtepunt voor elke zakenman en zakenvrouw. Mocht je een kans krijgen, dan brengt Turkish Airlines je erheen. Landen doe je dan op de John F. Kennedy International Airport. New York is altijd al een schakel geweest tussen de continenten Europa en Noord-Amerika. Of dit nu door de lucht of over zee is. Denk ook aan de effectenbeurzen die je hier in de stad vindt. Dit zijn de grootste van de wereld. Wie handeldrijft, heeft The Big Apple hoog op zijn lijstje staan. Echter is er natuurlijk ook nog veel meer te beleven. Wandel ook eens door Central Park of over Broadway. Een bezoek aan de vele beroemde musea of een tour langs allerlei beroemde plekken die je kent uit films en series van de televisie. Ben je een sportfanaat, dan kan je een bezoek brengen aan een aantal van de grootste en beroemdste sportclubs, zoals de Yankees en de Knicks, overwegen. Zo kan je zaken en ontspanning goed combineren. Wanneer je de deals hebt gesloten en de contracten hebt getekend kan je namelijk direct van dat echte vakantiegevoel genieten. Boek daarom direct een ticket.

Zakenreis Istanboel

Zakendoen in Turkije is een logische stap als je er even over nadenkt. Je gaat er op vakantie, maar je hebt misschien ook buren met een Turkse achtergrond. Het is niet gek dat er allerlei kansen in het land liggen. Die vind je dan natuurlijk vooral in de hoofdstad van het land, welke je natuurlijk het beste kan bereiken met de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines. Bovendien is Istanbul Atatürk International Airport ook nog eens de uitvalsbasis van Turkish Airlines, dus je zou kunnen stellen dat er geen bestemming zo gemakkelijk te bereiken is als deze. Je kunt er dan ook op elk gewenst moment naartoe. Vertrek je niet vanaf Amsterdam, dan kan je dat zeker vanaf Brussel. Istanboel is ook nog eens een enorm bruisende stad. Dat betekent dat zaken en plezier hand in hand gaan. Lekker eten en drinken, gezellig uitgaan en vooral ook veel cultuur opsnuiven is wat je hier gemakkelijk kan doen. De stad ligt bovendien op twee continenten, waardoor je een zeer internationale ervaring op kunt doen. Zo kom je dus ontspannen thuis met in je bagage niet alleen een aantal ondertekende contracten, maar ook een heleboel levenslessen.

     

Stedentrips doen met Turkish Airlines

Als er één vakantievorm snel in populariteit is toegenomen in de afgelopen jaren, dan is het wel de stedentrip. Er zijn dan ook zeer veel steden op de wereld de moeite van het bezoeken waard. Turkish Airlines is dan ook de ideale maatschappij om mee te vliegen, want er is eigenlijk geen stad die je niet kunt bereiken met de vluchten die Turkish Airlines aanbiedt. Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam gemakkelijk de gehele wereld over en kan je voor korte of lange tijd te goed doen aan alles wat de mooiste steden van de wereld te bieden hebben. Je kunt met Turkish Airlines niet alleen naar steden binnen Europa, maar ook ver daarbuiten.

Wenen

Wenen is een mooie klassieke stad die hoog op veel lijstjes van de liefhebbers van stedentrips staat. Hoewel de stad binnen Europa ligt, kan het toch flink lastig zijn om de hoofdstad van Oostenrijk gemakkelijk met de auto of trein te bereiken, dus waarom zou je dan niet van het gemak van een vliegreis gebruikmaken? Met Turkish Airlines vlieg je direct en zonder zorgen op Vienna International Airport. In de stad kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de vele prachtige paleizen. Ook is het een leuk idee om naar de oudste diergaarde van de wereld, de Tiergarten Schönbrunn, te gaan. Als Wenen echter echt ergens om bekendstaat, dan is het wel kunst en cultuur. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die de stad biedt op het gebied van theater, opera en concerten. Zo is het Weens jongenskoor al tientallen jaren beroemd over de gehele wereld. Als je zo dichtbij bent, dan kan je het eigenlijk niet maken om geen bezoek te brengen. Heb je alles gezien en ben je weer lekker uitgerust? Dan vlieg je weer net zo gemakkelijk naar huis. Wees echter opgepast, na één keer Wenen wil je zeker weten meer.

Praag

Praag is misschien wel het beste te omschrijven als het lievelingetje onder de stedentripfanaten. Deze stad heeft immers alles te bieden wat een goede stedentrip nodig heeft. Het is bereikbaar en niet in de laatste plaats omdat Turkish Airlines erop vliegt. Het is er relatief goed betaalbaar, zeker wanneer je het vergelijkt met andere grote steden in de westerse wereld. Daarnaast is er natuurlijk voldoende te zien. Een belangrijke reden hiervoor is dat de stad bijvoorbeeld niet heel hard geraakt is door het geweld in de grote wereldoorlogen. Het voordeel hiervan is dat veel architectuur en dergelijke na al die decennia nog altijd bewaard is gebleven. Zonder dat je daadwerkelijk iets gedaan hoeft te hebben kijk je dus al direct je ogen uit. Om die reden is de binnenstad ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag is dan ook een stad die geschikt is voor zowel de korte als de wat langere stedentrip. Ook leuk om te weten is dat Praag per jaargetijde kan verschillen. Wanneer je dus een keer in de zomer bent geweest, dan kan je er zeker van zijn dat je een hele nieuwe ervaring opdoet wanneer je in de winter nog eens terugkeert.

Caïro

De meeste stedentrips vinden binnen Europa plaats. Een belangrijk onderdeel van een stedentrip is immers dat het snel en gemakkelijk te bereiken moet zijn. Er zijn echter enkele steden net buiten Europa die net zo aantrekkelijk zijn. Eén van die steden is de Egyptische hoofdstad Caïro. Als je ergens heen wilt waar je van alles kunt beleven en ook nog eens van een aangenaam klimaat kunt genieten, dan is het deze stad wel. Dat Caïro zo populair is komt onder andere door de lange ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt. Daardoor is het tegenwoordig de grootste stad van het Midden-Oosten en hoort hij bij de vijftien grootste steden van de wereld. Daaruit kan je zelf al afleiden dat er dus ook van alles te doen moet zijn. Boek je een vlucht met Turkish Airlines, dan vlieg je er ook zo heen. Een ander leuk voordeel is dat de aantrekkelijkheid niet alleen in de stad te vinden is, maar ook net erbuiten. Caïro ligt ten slotte nabij de Nijl, een rivier die eigenlijk iedereen wel kent. Hier moet je natuurlijk een keer overheen gevaren zijn. Door het klimaat is Caïro misschien wel de beste optie die je kunt bedenken als stedentrip in de wintermaanden.

     

Op wintersport met Turkish Airlines

Natuurlijk doet Turkish Airlines je niet direct aan wintersport denken. Dat is ook helemaal niet erg, maar je kan juist gemakkelijk vluchten boeken naar de ideale skibestemmingen. Hoewel de echte bergtoppen niet rechtstreeks met het vliegtuig te bereiken zijn, kan je wel goed dichtbij komen en het laatste stukje van je reis vervolgens op een andere manier voortzetten. Zo kan je snel en gemakkelijk je winterse vakantieperiode invullen. Denk daarbij ook eens verder dan de bekende bestemmingen alleen. Met de Turkse luchtvaartmaatschappij kan je namelijk ook elders terecht. Vooral in Europa kan je immers alle kanten op als je de ski’s onder wilt binden.

Skiën in Noorwegen

Skiën leek lange tijd alleen maar voorbehouden aan gebieden in het midden van Europa. Landen als Oostenrijk en Zwitserland en in de omringende gebieden in Duitsland en Frankrijk, stonden altijd hoog op de lijst. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo is bijvoorbeeld het skiën in Scandinavië een flink stuk populairder geworden de afgelopen jaren. Wanneer je dus je volgende skivakantie gaat boeken, denk dan eens aan Noorwegen als mogelijke bestemming. Turkish Airlines vliegt op Oslo. Dit is een flink eind in de goede richting. Vanaf de hoofdstad van het land kan je immers gemakkelijk verder reizen naar het noorden om in de echte skigebieden terecht te komen. Je kunt het trouwens ook leuk combineren door eerst een aantal dagen in te ruimen voor een stedentrip in de stad. Zo krijg je dus echt van alles iets mee. Een groot voordeel van skiën in Noorwegen is dat het er minder druk is dan in andere delen van Europa. Zo heb je dus meer ruimte om je hobby uit te oefenen. Dat zorgt dus als vanzelf voor veel meer waar voor je geld. Het is eigenlijk niet meer dan logisch dat dit je volgende bestemming met Turkish Airlines wordt.

Zwitserland

De Zwitserse bergen hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op skiërs van over de hele wereld. Het is dus ook niet gek dat je hier graag naartoe gaat als je een skiliefhebber bent. Al zijn de bergen niet rechtstreeks te bereiken – wat natuurlijk ook logisch is – in Zwitserland kan je met Turkish Airlines op meerdere plekken landen. Denk bijvoorbeeld aan Bazel, Zürich of Genève. Vanaf daar is het gemakkelijk om naar bekende gebieden te trekken waar je één of twee weken besteedt aan het beoefenen van jouw liefhebberij. Bekende gebieden vind je bijvoorbeeld in Saas-Fee. Hier kan je bijvoorbeeld ook heel goed snowboarden. Dat is immers al vele jaren de meest favoriete wintersportbestemming. Al is ook alpineskiën op één van de twintig toppistes natuurlijk nog altijd een zeer goed idee. Op 1.800 meter hoogte kan je er zeker van zijn dat er altijd sneeuw ligt in de wintermaanden. Het dorp is bovendien autovrij, dus het is er buiten de ski-uren ook nog eens lekker ontspannend en rustgevend. ‘s Avonds kan je dan lekker op stap. Je geniet van een goede plaatselijke maaltijd en drinkt lekker gezellig een glaasje mee tijdens de Après-ski.

Skiën in Italië

Er zijn maar weinig gebieden in Europa die geschikt zijn voor alle types vakantie die je kunt bedenken. Italië, en dan voornamelijk het noorden, is wel zo’n gebied. In de zomermaanden ga je hiernaartoe om aan het strand in de zon te liggen, maar in de winter is dit een uitvalsbasis voor een echte skivakantie. Wie namelijk helemaal boven in de Laars vakantie viert, zit middenin de Alpen. Het is dan ook misschien wel het skigebied dat het gemakkelijkst te bereiken is met Turkish Airlines. De luchtvaartdienst vliegt namelijk op Milaan en Turijn, twee steden die vlakbij de hoge bergtoppen liggen. Kom je daar aan, dan ben je minder dan een uur verwijderd van jouw vakantieplek. En dan te bedenken dat het zelf ook nog eens hele leuke steden zijn. Dus ook een combinatievakantie waarbij je ook enige tijd in de stad doorbrengt is niet zo’n gekke gedachte. Italië is een topland op skigebied. Kijk je de vele lijstjes en reviews na, dan zal je in de hoogste regionen altijd verschillende bestemmingen in het land terugvinden. Je kunt er dus simpelweg als skiliefhebber niet omheen. Direct boeken is geen moment te vroeg dus.